10 Ιουνίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό...

   
     Κάποτε, συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλες οι αξίες και όλα τα συναισθήματα του ανθρώπου. Η Τρέλα, αφού συστήθηκε τρεις φορές στην Ανία, της πρότεινε να παίξουν κρυφτό... Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε ν΄ακούσει... Η Περιέργεια δεν μπόρεσε να κρατηθεί και ρώτησε: "Τι είναι το κρυφτό?". Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία... Και η Χαρά να πηδάει πάνω - κάτω για να καταφέρει το Δίλημμα και την Απάθεια - την οποία δεν την ενδιέφερε τίποτα - να παίξουν! Υπήρχαν, όμως, πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν....


      Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει, γιατί - έτσι κι αλλιώς - κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν! Η Υπεροψία βρήκε το παιχνίδι χαζό και η Ανανδρία δεν ήθελε να ρισκάρει!

     "Ένα... δύο... τρία...", άρχισε να μετρά η Τρέλα.... Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και... βαριόταν, κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε! Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς... Η Ζήλεια κρύφτηκε στη σκιά του Θριάμβου, ο οποίος με τη δύναμή του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο. Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί, γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχη κρυψώνα για κάποιο φίλο της, οπότε την παραχωρούσε... Κι έτσι η Γενναιοδωρία μόλις που πρόλαβε να κρυφτεί σε μία ηλιαχτίδα. Ο Εγωισμός, αντιθέτως, βρήκε αμέσως κρυψώνα -ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος γι΄αυτόν! Το Ψέμα πήγε στον πάτο του Ωκεανού... Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σ΄ ένα ηφαίστειο. Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμα που να κρυφτεί... Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε έναν θάμνο τριανταφυλλιάς και κρύφτηκε εκεί....


      "999... 1.000!", μέτρησε η Τρέλα κι άρχισε να ψάχνει.... Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά, αφού δεν είχε κρυφτεί πολύ μακρυά... Μετά, βρήκε την Πίστη, που μίλαγε στον ουρανό με το Θεό για θεολογία... Ένιωσε τον παλμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου! Αφού ανακάλυψε την Ζήλεια, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και το Θρίαμβο... Πολύ εύκολα βρήκε το Δίλημμα, που δεν είχε αποφασίσει που να κρυφτεί!
      Σιγά-σιγά, τους αποκάλυψε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα, έψαξε παντού... Πίσω από κάθε δέντρο, πάνω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορυφή του βουνού, μα τίποτα!!!! Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει, έπεσε πάνω σ΄ ένα θάμνο τριανταφυλλιάς κι άρχισε να τον κουνάει νευρικά. Ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου! Ήταν ο Έρωτας, που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια...
      Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει. Έκλαιγε και του ζητούσε συγγνώμη! Τέλος, υποσχέθηκε να γίνει...βοηθός του Έρωτα!! Κι έτσι από τότε, ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα τον... συνοδεύει!
                                                       
                                                                                         (Ένα παραμύθι από το Περού).


16 σχόλια :

  1. Kαλημέρα!
    Απο τις πιο ομορφες ιστορίες...
    Να'σαι καλά...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό παραμύθι!!!Να έχεις μια υπέροχη ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπέροχο παραμύθι!
    Να είσαι καλά-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα
    Το παραμύθι κρύβει μεγάλες αλήθειες. Τα συναισθήματα μας οδηγούν, αλλά χωρίς λίγη τρέλα ακόμα και ο έρωτας δεν θα ήταν τόσο συναρπαστικός.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πολύ καλά κάνει και τον συνοδεύει αλλιώς δε θα ήταν τόσο συναρπαστικός!
    Για το τυφλός, δεν παίρνω όρκο......
    όλο και κάτι διακρίνει!!!!
    Φιλάκια Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφο παραμύθι!
    Πάντως ο έρωτας είναι τυφλός...πώς αλλιώς θα τον συνόδευε η τρέλα?
    Και μιλάω κυριολεκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά υπέροχο παραμύθι! Αν και πιστεύω ότι ο Έρωτας δεν είναι εντελώς τυφλός, βλέπει λίγο, ήθελε όμως την τρέλα για παρέα!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο παραμύθι!!!!! Ευτυχώς που ο Έρωτας είναι τυφλός και πάντα συνοδευόμενος από την Τρέλα γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ καλά κρυμμένος... και άντε να τον βρεις!!! Φιλάκια Καλή Εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάλι γιατί πιστεύω , ότι ο έρωτας θέλει την τρέλα για άλλοθι????Καταπληκτικό παραμύθι!!Καλή εβδομάδα γλυκέ ονειρόκοσμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    Υ.Γ ΟΙ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕΣ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομορφο το παραμύθι σου , Μαριάννα ! Ερωτας, τρέλα, αλήθεια, περιέργεια και τόσα άλλα που "μπλέκονται" και γεμίζουν τη ζωή μας! Το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο!
    Καλή εβδομάδα να 'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!
    ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑ , ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ;
    ΠΟΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωωωω! τι ομορφη και ποσο διδακτικη ιστορια.....
    Σε ευχαριστω! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτά τα λαϊκά παραμύθια.. δείχνουν πολλά!!!
    Και κυρίως τον πόθο του ανθρώπου να λύνει τις απορίες του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.