13 Ιουλίου 2012

"Κάν΄τη"...παίζοντας!

   
      Τα κορίτσια μας ήταν...σαφέστατα! Ένας διαγωνισμός, 3 εκδοχές:...candy...Candy-Candy...ή, απλώς, "κάν΄τη" και...όπως το πάρει κανείς!!  Κι εγώ, δράττοντας της ευκαιρίας, φυσικά και την "έκανα"!!...Σε μέρη εξωτικά, κάτω από φοίνικες, παρέα με ηλιοβασιλέματα και γαλαζοπράσινα νερά....
      Στις αποσκευές μου...ένα μικρό κοπίδι, ένα φύλλο φελλού, χαρτόνι, χρώματα κι ένα κομμάτι τζάμι:
      

     




                        

      Και το πινακάκι μου είναι έτοιμο, με την προσθήκη του τζαμιού (σ.σ: το τζάμι βάφτηκε στο εσωτερικό του με μαύρο και λευκό ακρυλικό, με τη βοήθεια χαρτοταινίας...). Δεν έχω καταλήξει ακόμα στη κατάλληλη κορνίζα, όμως ελπίζω σύντομα να βρω κάτι που θα του ταιριάζει:


      Με αυτή τη..."φευγάτη" κατασκευή, παίρνω μέρος στο διαγωνισμό των sofan, ο οποίος ολοκληρώνεται την Κυριακή, 15 Ιουλίου.

      Δεν τελειώσαμε, όμως, εδώ....
      Μία πρόσκληση για ένα ακόμη παιχνίδι ερωτήσεων, έχει φτάσει στον Onirokosmo εδώ και αρκετές ημέρες από τη φίλη μου wild rose, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ που με τίμησε με την επιλογή της και να ζητήσω συγγνώμη που καθυστέρησα λίγο να την αποδεχτώ. Το παιχνίδι περιλαμβάνει 11 ερωτήσεις και ξεκινάω αμέσως, μιας και είμαι ήδη....αργοπορημένη!


1.  Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση? Μία από τις αγαπημένες μου φράσεις είναι και αυτή: "Ζωή δεν είναι οι μέρες που πέρασες, αλλά οι στιγμές που θυμάσαι...."

2.  Αγαπημένο χρώμα: Μαύρο

3.  Τι βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις? Διαβάζω σχεδόν τα πάντα...από Λογοτεχνία μέχρι Ιστορία Τέχνης. Διασκεδάζω, ωστόσο, αφάνταστα και ξεκουράζεται το μυαλό μου με...παραμύθια...κόμικς (λατρεύω Αρκά και Isnogood)...αστυνομικά και φανταστικά μυθιστορήματα.

4.  Πότε έχεις γενέθλια? 13 Νοεμβρίου

5.  Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου μέχρι τώρα? Έχουν υπάρξει αρκετές και δεν θα ήθελα...να αδικήσω τις υπόλοιπες, ξεχωρίζοντας κάποια από αυτές.

6.  Τι σημαίνει αγάπη για σένα? "Αγάπη...δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη. Στη συμπόνια είναι δύο...αυτός που πονάει και αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο...αυτός που δίνει και αυτός που δέχεται. Στην αγάπη είναι ένας...σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα, δεν ξεχωρίζουν....το εγώ και το εσύ αφανίζονται. ΑΓΑΠΩ θα πει ΧΑΝΟΜΑΙ..." - Ν. Καζαντζάκης.

7.  Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της προσωπικότητάς σου: Της...εσωτερικής, ή, της...εξωτερικής?? χαχα...πλάκα κάνω!! Το πείσμα μου, μάλλον. Βέβαια, το καλύτερο σε τέτοιες ερωτήσεις είναι να απαντούν...οι άλλοι για ΄μας. Εκείνοι μας κρίνουν πιο αντικειμενικά.

8.  Και το πιο αδύναμο? Οι ευαισθησίες μου...?

9.  Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις? Στρατιωτικός γιατρός ή κτηνίατρος. Τελικά, την Ιατρική κατά κάποιο τρόπο την ακολούθησα, όχι όμως σ΄αυτές τις ειδικότητες.

10. Περιέγραψε που θα ήθελες να είσαι στα 55 σου: Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει! Δεν ξέρω...ειλικρινά, δεν το έχω σκεφτεί. Ίσως, επειδή μου φαίνεται μακρινό ακόμα...ίσως, επειδή δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Το μόνο σίγουρο είναι, πως θα ήθελα να έχω κοντά μου όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα....

11. Τι σημαίνει Ελλάδα για ΄σένα? Τι θα μπορούσες να κάνεις γι΄αυτήν? Επίκαιρη ερώτηση (και μάλιστα, διπλή!), πολύπλοκη απάντηση...

     Ας ξεκινήσω, όμως: Ελλάδα, για μένα σημαίνει:...υπερηφάνεια....φτωχή χώρα γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές....γενέτειρα της Δημοκρατίας....λίκνο των Επιστημών και του πολιτισμού....αρχαία τραγωδία....Σωκράτης, Πλάτωνας κι Αριστοτέλης....να μη ντρεπόμαστε όταν κλαίμε....να χορεύουμε όταν είμαστε λυπημένοι....ο γαλανόλευκος ουρανός και το βαθύ απέραντο γαλάζιο των θαλασσών μας....οι μυρωδιές του τόπου....η σημαία μας....ο Εθνικός μας Ύμνος και το ρίγος που μας προκαλεί....ο όρκος που δόθηκε από τους προγόνους μας, "Ελευθερία ή Θάνατος"....το ότι "δεν μασάμε", ούτε δυσκολευόμαστε με οποιαδήποτε μορφή χιούμορ....οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το αθλητικό ιδεώδες, καταστάλαγμα 2 μόνο λέξεων: "ευ αγωνίζεσθαι"....το 97% των αστεριών που έχουν ελληνικά ονόματα....η διαφορά μεταξύ έρωτα (eros) και αγάπης (love) και ο τρόπος που τα βιώνουμε....ο Ζορμπάς και το συρτάκι....το "δέσιμο" της ελληνικής οικογένειας...λέξεις-έννοιες-συναισθήματα όπως "φιλότιμο", ή "καψούρα", που δεν μπορούν ν΄αποδοθούν και να εξηγηθούν σ΄έναν ξένο....η ελληνική φιλοξενία....οι αμέτρητοι Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, που αυτοαποκαλούνται "αδέλφια" μεταξύ τους, όταν συναντηθούν οι δρόμοι τους....
     Ελλάδα σημαίνει, η φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ: "Οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες"....

     Τι θα μπορούσα να κάνω γι΄αυτήν? Θα παραθέσω και πάλι, λόγια του μεγάλου Ν. Καζαντζάκη: "Το πρώτο χρέος σου, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος είναι να δώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει..."

      Τελειώνοντας εδώ, προσκαλώ με τη σειρά μου να πάρουν μέρος στο παιχνίδι τα εξής blogs:
     Ένα -όσο το δυνατόν- δροσερότερο και διασκεδαστικό απόγευμα σας εύχομαι!

34 σχόλια :

  1. Το πινακάκι σου είναι πολύ όμορφο και μου αρέσει πολύ!!!!!!!!
    Καλό ΣΒΚ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφο το πινακάκι,όμορφη και η "συνέντευξή" σου!!Βλέπω ότι έχεις κι εσύ αδυναμία στον μεγάλο Κρητικό Ν.Καζαντζάκη..
    Να 'σαι πάντα καλά γεμάτη έμπνευση και όρεξη για δημιουργία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πανέμορφο το πινακάκι σου γλυκιά μου!!!Μπράβο!!Μου άρεσαν πολύ και οι απαντήσεις σου, βοηθάνε να γνωριζόμαστε καλύτερα!!!φιλάκια και να περνάς καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A...!!!! τι τιμή είναι αυτηη..!!! ^_^

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αμέσως επόμενη ανάρτηση θα είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που με έβαλες!!!

    Υ.Γ. Πολύ έξυπνη η κατασκευή! Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!!! :)

    Καληνύχτααα!!! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όμορφο το πινακάκι σου!!!!!και οι απαντήσεις σου μου άρεσαν πολύ!!!!!καλημέρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Πολύ όμορφο το πινακάκι! Με φελλό ε?? Μπράβοοο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ψηλη και καλλιεργημενη και ομορφη και χρυσοχερα!!!!Δε θα το αντεξω!!!!!χαχαχαχα
    Ειναι παααρα πολυ ομορφη η συνθεση σου(με πονο καρδιας το παραδεχομαι)χαχαχα
    Να σαι καλα και να περνας ομορφα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Esses quadros com coqueiros ficaram maravilhosos... super criativos.

    ¸❤✿•.¸
    ♥ Bom fim de semana!
    ♡ Beijinhos.
    Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριάννα μου, το πινακάκι σου εξαιρετικά πρωτότυπο! Οι απαντήσεις σου έξυπνες !!! Και χίλια ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να παραλάβω τη σκυτάλη του παιχνιδιού! Φιλάκια και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό μας.
    Πολύ πρωτότυπο το πινακάκι σου!
    Η φωτογραφία σου βρίσκεται ήδη ΕΔΩ!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλειο το πινακάκι σου...υπέροχο!!!
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!
    Ευχαριστώ πάρα πολύ που με σκέφτηκες...στις ίδιες ερωτήσεις όμως έχω απαντήσει....κι επειδή είναι πολύ συγκεκριμένες δεν μπορώ να απαντήσω άλλα πράγματα...
    Τι μπορούμε να κάνουμε?
    Να τις ξαναβάλω?
    Ή να συμπληρώσω την πρόσκλησή σου στην παλιότερη ανάρτηση?
    Πάντως σε ευχαριστώ...κι ό, τι μου πεις ευχαρίστως το κάνω!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέχασα να γράψω πόσο μου άρεσαν οι απαντήσεις σου...ω ναι, αγάπη θα πει χάνομαι...
    Για την Ελλάδα με συγκίνησες πολύ με όσα έγραψες..
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νάξερες πόσο περήφανη με κάνεις σε κάθε σου ανάρτηση!!!δεν περιγράφεται.
    ..
    Νάσαι καλά μικρό μου και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή,κοντά σ ο,τι αγαπάς!Σε φιλώ καρδιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίο το πινακάκι σου!Δείχνει βέβαια ότι έχεις πολλή υπομονή και τα πας καλά με τις λεπτοδουλειές......Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Effie's Sweet Home Designs, χαίρομαι που σου αρέσει! Ένας τρόπος να...ξεγελάσουμε την ζέστη είναι κι αυτός! Καλή και δροσερή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * wild rose...υπάρχει Έλληνας, αναρωτιέμαι, που να μην αγαπάει τον Καζαντζάκη? Ανταποδίδω τις γλυκές ευχές σου και σ' ευχαριστώ -ξανά- για τη "συνέντευξη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. * Φανή Παπ...λόγια από μία "ειδικό" σαν κι εσένα, όταν λέγονται αποκτούν άλλη βαρύτητα...(έχω "κοκκινήσει" κόλας)! Σ΄ευχαριστώ πολύ για το πέρασμά σου, παρά το φορτωμένο σου πρόγραμμα και τα καλά σου λόγια! Καλές δημιουργίες, εύχομαι :0)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * {Marianna}, καλή εβδομάδα συνονόματο κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * ΝέΜεΣις, εγώ σ΄ευχαριστώ που αποδέχτηκες την πρόσκληση! Τη διάβασα, κιόλας ^_^! Να περνάς καλά και να προσέχεις! Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * despina, σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. * _xristina_, ναι, με φελλό. Υλικό εύκολο να δουλευτεί και με σχεδόν μηδενικό κόστος! Σ΄ευχαριστώ πολύ που ήσουν εδώ :0)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. * misirloumisirlou, ποια είναι η κυρία που περιγράφεις...τη γνωρίζω???χαχαχα..Μην ακούς τις φήμες, φιλενάδα και προπαντός μην τις πιστεύεις!!! (Θα μου πεις, τελικά..τι βαθμό συγγένειας έχουμε εμείς οι δύο???). Πολλά φιλιά και χαίρομαι πολύ, που είσαι πλέον καλύτερα και ξανά κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. * Μagia da Ines, tão doce ler em você, cada vez! Tenha uma grande semana! Beijos do Atenas ^-^ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. * Pepi, θα χαρώ να διαβάσω τις απαντήσεις σου. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά και ευχές για μία καλή και δημιουργική εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. * Fan, δική μου η χαρά και η ευχαρίστηση να λάβω μέρος στο διαγωνισμό σας!! Πολύ διασκεδαστική η ιδέα σας :0)! Φιλιά και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. * me (maria), σου απάντησα ήδη στο bloggάκι σου. Διάβασα και την ανάρτηση που αναφερόταν στο παιχνίδι. Γλυκιές και τρυφερές οι απαντήσεις σου...Εγώ σ΄ευχαριστώ πολύ! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. * Χαρά Θ., τώρα εγώ τι να πω...??? Έχει άδικο η.."συμμορία", που μιλούν για αδυναμίες? Είναι που είσαι...κομματάκι μακρυά, είναι που είμαι..λίγο παραπάνω ευσυγκίνητη, είναι, ίσως, που σαν όλες τις μαμάδες κι εσύ, βλέπεις στα πάντα..την τελειότητα! Αχ, τι θα κάνω μαζί σου!! Ανεκτίμητο το ότι σε συνάντησα :0)...Φιλί τεράστιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. * Pinelia, δεν έπεσες έξω σε ότι συμπέρανες :0)! Χαρά μου που σου αρέσει το πινακάκι μου! Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πολύ όμορφο το πινακάκι σου! σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την πρόσκληση, τις απαντήσεις μου μπορείς να τις δεις εδώ: http://beloved-ideas.blogspot.gr/2012/06/question-tag.html Μου άρεσαν πολύ οι δικές σου απαντήσεις, λατρεύω τον Καζαντζάκη!!Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. * andrik, καλώς όρισες! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Καλό σου απόγευμα και θα τα λέμε...:0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. * evonita, τι ευγενική που είσαι! Ενώ θα έπρεπε κανονικά να αναρρώνεις τώρα και να ξεκουράζεσαι, εσύ έσπευσες για επίσκεψη!! Τις διάβασα τις απαντήσεις σου...γλυκές σαν κι ΄σένα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ μου ονειρόκοσμε, το καδράκι σου είναι υπέροχο! Καλοκαιρινό και μαγευτικό! Οι απαντήσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρον ! Σου εύχομαι να περνάς δροσερές στιγμές! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.