1 Σεπτεμβρίου 2012

Τόνι, το γατόνι!

   
      Νωχελικά, απλώθηκε πάνω στο κοχύλι του και άρχισε να γουργουρίζει... "Πιφ! Ζέστη και σήμερα...", μονολόγησε και γλύφτηκε αυτάρεσκα. Ευτυχώς, το κοχύλι κρατούσε ακόμα κάτι από τη δροσιά του. Ξάπλωσε ακίνητος, αμίλητος, κοιτάζοντας τον ουρανό με τα παράξενά του μάτια να λάμπουν και ακούγοντας τον ήχο από τα κύματα που έσκαγαν πάνω στην άμμο, λίγα μόλις βήματα μακρυά του. Δίπλα του απλωνόταν η θάλασσα, γαλαζοπράσινη κι απέραντη ως εκεί που φτάνει το μάτι, λες και δεν είχε τέλος.
    

     "Τι βαριεστημάρα, Θεέ μου!". Να κυνηγήσω, άραγε, κάποιο πεφταστέρι? Να παίξω με τα κύματα? Μήπως να τραγουδήσω φάλτσα, να διώξω τα τζιτζίκια?...Ή να τραβήξω για κανένα κεραμίδι, να παίξω μουσουδιές με τους κολλητούς?". Από την άλλη, όμως, του φάνηκε δελεαστικά ενδιαφέρουσα και μόνο η σκέψη του να ξημεροβραδιαστεί έξω από καμμιά ποντικότρυπα, περιμένοντας να ξεμυτίσει το αφιλότιμο ποντίκι που έχει βάλει στο μάτι για να το γραπώσει και να του δώσει να καταλάβει...

   

     Στάθηκε αναποφάσιστος.... "Ουφ! Τι ζέστη και σήμερα! Έχω χρόνο ν΄αποφασίσω! Έχω χρόνο για εφτά ζωές...", σκέφτηκε και τεντώθηκε ανέμελα δίπλα στο κοχύλι, καθώς η κοιλιά του άρχισε να γουργουρίζει και γαργαλιστικές μυρωδιές μπαρμπουνιών περιέπαιζαν τη μύτη του από την κοντινή ταβέρνα...

     Υ.Γ. Ο Τόνι το γατόνι, δημιουργήθηκε με αφορμή το διαγωνισμό της Alyona, με θέμα "Η γάτα και το καλοκαίρι" (το ίδιο και η ιστοριούλα του, η οποία...ποιος ξέρει, μπορεί στην πορεία να εξελιχθεί και σε παραμυθάκι) και έχει ύψος μόλις 9 cm. Και μπορεί ο Τόνι να έχει επτά ζωές γιατί είναι γατόνι, όμως εμείς έχουμε μόνο μία, γι΄αυτό κάθε μας μέρα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή, μοναδική σαν να ήταν η τελευταία της ζωής μας... Καλό φθινόπωρο και μια δημιουργική επάνοδο σε όλους σας. Α! και καλό μήνα... γατόνια μου!

23 σχόλια :

  1. Καλημέρα και καλό μήνα! Πολύ όμορφο το γατόνι σου! Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομερό το γατόνι σου πραγματικά πολύ όμορφος γατούλης ..αχ τα άτιμα τα ποντικάκια που τον ταλαιπωρούν ...
    Αλλά 7 ζωές είναι αυτές ..Εμεις όμως 1 και μοναδική και πρέπει να γίνεται κάθε μέρα ξεχωριστή ...πόσο δίκαιο έχεις ..ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ Σ/Κ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΝΑ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ το γατάκι σου! Γλυκούλι κι ομορφούλι! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Αααα... καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως τα λες είναι κοπελάρα μου και σου εύχομαι αυτή τη ζωή να την ξεζουμίσεις!!!
    Οσο για το γατόνι...παραμύθι σκέτο,πού εύχομαι να ολοκληρωθεί! Η Αρχή του μ ενθουσίασε, άντε καλή συνέχεια.
    Φιλάκια στο μωρό μου(το μικρό φιλάρεσκο μωρό εννοώ με το κουνάμενο μαλλί!!!χαχαχα)και σε σένα φυσικά ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χαριτωμένο το γατόνι σου! Σκέτη γλύκα! Εύχομαι και η όμορφη ιστοριούλα σου να εξελιχθεί σε ένα μικρό παραμυθάκι! Καλό μήνα εύχομαι γεμάτο όμορφες δημιουργίες! Πολλά φιλούθκια και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και καλό μήνα σε σένα και στο όμορφο γατόνι σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γλυκουλης γατουλης! Και η ιστορια του υπεροχη! Σου ευχομαι καλη επιτυχια στον διαγωνισμο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με γατοξετρέλανες λέμε!!!!!!!!!!πάρα πολλά γατοφιλάκια στον τονι το γατόνι απο τον μπέμπη!!!!!!!!!!!!!!!! =^ο^= <3<3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι γλυκιά η ζωή και μία, όπως λες... Σούπερ τυχερό το γατόνι σου που έχει εφτά και σκέτη γλύκα το άτιμο. Όσο για την ιστοριούλα, την απόλαυσα!!!
    Φιλιά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τόνυ είναι απίθανος! Γλύκας ο άτιμος! Οσο για τα άλλα, ναι, η ζωή είναι πραγματικά λίγη και μικρή. Μένει σε μάς να την απολαμβάνουμε και να την κάνουμε μεγάλη και όμορφη! Σε φιλώ και σου εύχομαι έναν υπέροχο δημιουργικό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχος γατούλης!! Σκέτη γλύκα ο Τόνι!!! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!
    Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο, πλέον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχο μου Ονειράκι σε θαυμάζω και απολαμβάνω πάντα κάθε ανάρτησή σου!!!Το Γατόνι σου όπως και η ιστοριούλα σου φανταστικά!!χίλια μπράβο κοριτσάκι για όλα ,να είσαι καλά σε φιλώ πολύ καλό και όμορφο μήνα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλύκας ο Τόνι!...με όμορφη ιστορία...
    Συμφωνώ απόλυτα...πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή....και να ζούμε την κάθε μέρα μας σαν νάναι η τελευταία...σαν να μην υπάρχει αύριο...
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα! Εκανα την κληρωση του διαγωνισμου μου! Σε περιμενει μια μεγαλη εκπληξη! Φιλακια και καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμορφη κατασκευή ο....Τονι.Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό . μακάρι να μπορούσαμε να το καταλάβουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία της ζωής μας!!!
    Καλό μήνα και να έχεις μια καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλό μήνα... καλή χρονιά...
    ωραία ιστορία,
    ωραία η ευχή...
    όλα ωραία σε αυτόν τον ονειρόκοσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου και πάλι!Ένα βραβειάκι από μένα σε περιμένει στο blogoσπιτάκι μου! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το τόνι το γατόνι είναι πολύ γλυκό μα πιο γλυκιά είναι η ιστοριούλα του.Γράφεις απίστευτα όμορφα. Σου εύχομαι στο μέλλον να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου και να γράψεις παραμύθια για παιδιά. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι όμορφος που είναι ο άτιμος! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τέλειο το γατόνι! καλή επιτυχία! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πωπω φιλενάδα τι τέλειο μπάνερ είναι αυτό!!!!!!!!!!!!με γατοξετρέλανες πάλι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.