30 Δεκεμβρίου 2012

Τα τρία δέντρα.

   
     Κάποτε, στην κορυφή ενός λόφου, στέκονταν τρία μικρά δέντρα και ονειρεύονταν τι ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν....

Το πρώτο κοίταξε ψηλά τ΄αστέρια και είπε: "Θέλω να φυλάω ένα θησαυρό! Θέλω να είμαι καλυμμένο με χρυσάφι και γεμάτο πολύτιμους λίθους! Θα είμαι το πιο όμορφο θησαυροφυλάκιο στον κόσμο!"


Το δεύτερο κοίταξε μακρυά ένα μικρό ποταμάκι, που αργοκυλούσε στο δρόμο του για τη θάλασσα. "Εγώ θέλω να ταξιδεύω στις μεγάλες θάλασσες και να μεταφέρω δυνατούς βασιλιάδες! Θα είμαι το πιο δυνατό καράβι στον κόσμο!"

 

Το τρίτο δέντρο κοίταξε χαμηλά στην κοιλάδα από κάτω, όπου δραστήριοι άντρες και γυναίκες δούλευαν σε μια πόλη γεμάτη ζωντάνια. "Εγώ δεν θέλω ν΄αφήσω την κορφή του βουνού! Θέλω να γίνω τόσο ψηλό, που όταν σταματούν οι άνθρωποι για να με κοιτάξουν, θα σηκώνουν τα μάτια τους στον ουρανό και θα σκέφτονται το Θεό! Θα είμαι το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο!"


      Τα χρόνια πέρασαν. Ήρθε η βροχή, βγήκε ο ήλιος και τα μικρά δέντρα ψήλωσαν. Μια μέρα, τρεις ξυλοκόποι ανέβηκαν στο βουνό. Ο πρώτος κοίταξε το πρώτο δέντρο κι είπε: "Αυτό το δέντρο είναι όμορφο. Είναι ακριβώς αυτό που θέλω!"....και με μια κίνηση του αστραφτερού τσεκουριού του το δέντρο έπεσε.
"Τώρα θα με κάνουν ένα όμορφο μπαούλο και θα φυλάω θαυμάσιους θησαυρούς!", είπε το πρώτο δέντρο....

  

      Ο δεύτερος ξυλοκόπος κοίταξε το δεύτερο δέντρο και είπε: "Αυτό το δέντρο είναι δυνατό! Είναι ακριβώς αυτό που θέλω!"...και με μια κίνηση του αστραφτερού του τσεκουριού έπεσε το δεύτερο δέντρο.
"Τώρα θα ταξιδέψω τις μεγάλες θάλασσες!", σκέφτηκε εκείνο. "Θα γίνω δυνατό καράβι για δυνατούς βασιλιάδες!".

   
      
 

      Το τρίτο δέντρο απογοητεύτηκε όταν ο τελευταίος ξυλοκόπος κοίταξε κατά το μέρος του. Στεκόταν ευθύ και ψηλό και σημάδευε γενναία τον ουρανό. Ο ξυλοκόπος κοίταξε ψηλά και μουρμούρισε: "Οποιοδήποτε δέντρο μου κάνει...". Με μια κίνηση του αστραφτερού του τσεκουριού έπεσε και το τρίτο δέντρο....

     

      Το πρώτο δέντρο χάρηκε όταν ο ξυλοκόπος το πήγε στον ξυλουργό. Αλλά εκείνος το έκανε παχνί για τα ζώα. Το άλλοτε όμορφο δέντρο δεν καλύφθηκε με χρυσό, ούτε με θησαυρό. Το επένδυσαν με πριονίδια και το γέμισαν σανό, για να τρώνε τα πεινασμένα ζώα μέσα σ΄ένα στάβλο.... Το δεύτερο δέντρο χαμογέλασε, όταν ο ξυλοκόπος το πήγε στο ναυπηγείο, όμως κανένα δυνατό καράβι δεν φτιάχτηκε εκείνη τη μέρα. Αντί γι΄αυτό, το άλλο δυνατό δέντρο με το σφυρί και το πριόνι έγινε μια βάρκα για ψάρεμα. Παρά ήταν μικρή και αδύναμη για να περάσει τους ωκεανούς, ή ακόμα κι ένα ποτάμι.... Το τρίτο δέντρο μπερδεύτηκε, όταν ο ξυλοκόπος το έκοψε σε δυνατά δοκάρια και το άφησε στο ξυλουργείο. "Τι έγινε?", αναρωτήθηκε το ψηλό αυτό δέντρο. "Αυτό που ήθελα πάντα, ήταν να στέκομαι στην κορυφή του βουνού και να δείχνω το Θεό"....

      Πολλές μέρες και νύχτες πέρασαν. Τα τρία δέντρα σχεδόν ξέχασαν τα όνειρά τους. Αλλά μια νύχτα, χρυσό φεγγαρόφως ξεχύθηκε πάνω στο πρώτο δέντρο, καθώς μια νεαρή γυναίκα εναπόθεσε το νεογέννητο μωρό της μέσα στη φάτνη. "Μακάρι να μπορούσα να του φτιάξω μια κούνια", ψιθύρισε ο άντρας Της. Η μητέρα έσφιξε το χέρι του και χαμογέλασε, καθώς το φεγγαρόφωτο έλαμψε πάνω στο λείο και στιβαρό ξύλο. "Αυτή η φάτνη είναι όμορφη!", είπε. Και ξαφνικά, το πρώτο δέντρο κατάλαβε, ότι κρατούσε το μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου....

      Ένα βράδυ, ένας κουρασμένος ταξιδιώτης και οι φίλοι του μπήκαν σε μια παλιά ψαρόβαρκα. Ο ταξιδιώτης αποκοιμήθηκε, καθώς το δεύτερο δέντρο άνοιξε ήσυχα τα πανιά του μέσα στη λίμνη. Γρήγορα, σηκώθηκε σφοδρή καταιγίδα γεμάτη κεραυνούς. Το μικρό δέντρο λύγισε από το φόβο! Ήξερε, ότι δεν είχε τη δύναμη να μεταφέρει τόσους πολλούς επιβάτες με ασφάλεια, μες τον αέρα και τη βροχή. Ο κουρασμένος άντρας ξύπνησε. Σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι Του και είπε: "Ησύχασε...!". Η καταιγίδα σταμάτησε όσο γρήγορα είχε ξεκινήσει. Και ξαφνικά, το δεύτερο δέντρο κατάλαβε ότι μετέφερε το βασιλιά του ουρανού και της γης...

      Μια Παρασκευή πρωί, το τρίτο δέντρο ξαφνιάστηκε, όταν τράβηξαν το δοκάρι του από τον ξεχασμένο σωρό με τα ξύλα! Δείλιασε, καθώς το μετέφεραν μέσα από τους χλευασμούς του αγριεμένου πλήθους. Τρόμαξε, όταν οι στρατιώτες κάρφωσαν τα χέρια ενός άντρα πάνω του. Ένιωσε άσχημο, τραχύ και σκληρόκαρδο. Αλλά την Κυριακή το πρωί, όταν ανέτειλε ο ήλιος και η γη κάτω από τα πόδια του άρχισε να τρέμει με χαρά, το τρίτο δέντρο ήξερε ότι η αγάπη του Θεού είχα αλλάξει τα πάντα. Είχε κάνει το τρίτο δέντρο δυνατό! Και κάθε φορά που οι άνθρωποι σκέφτονταν το τρίτο δέντρο, σκέφτονταν το Θεό. Αυτό ήταν καλύτερο, από το να είναι το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο....

      Γι΄αυτό, την επόμενη φορά που θα στεναχωρηθείτε επειδή δεν γίνετε αυτό που θέλετε, απλά αναλογιστείτε πως κάποιος, κάπου αλλού, ίσως σκέφτεται κάτι καλύτερο να σας δώσει....

     Υ.Γ. Το συρμάτινο δεντράκι-γούρι είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles. Όσο για τα δύο ημερολόγια  τοίχου, θα πάρουν μέρος στη συλλογή ημερολογίων που διοργάνωσε το Δελφινάκι μας.

23 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφη η ιστορία σου Μαριάννα.
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The wealth of the human is measured by the quantity and quality of friends that you have.
    Thanks for being part of my fortune. Happy New Year!!!
    *´¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*•. ¸♥¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*• .¸♥
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συρμάτινο δεντράκι σου είναι πανέμορφο! Το πιο όμορφο απ' όλα! :) Καλή χρονιά εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί πράγματι να γίνονται όλα για καλό...οπότε ας μην απογοητευόμαστε ποτέ...πάρα πολύ όμορφη ιστορία..
    Και φανταστικά όσα έφτιαξες..
    Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη και η ιστορία και οι κατασκευές σου επίσης.
    Σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και αγάπη.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη η ιστορία των τριών δέντρων!!! Εύχομαι το δίδαγμα της να το θυμόμαστε πάντα... και να μας δώσει θάρρος και στην χρονιά που έρχεται έτσι ώστε το 2013 να είναι μια όμορφη χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ευτυχία, πίστη στον άνθρωπο και ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο!!!

    Υ.Γ. Οι κατασκευές τέλειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αργησα αλλά ήρθα.

    Χρόνια Πολλά.Ευτυχές 2013 με αγάπη και υγεία και ότι επιθυμείς να αποκτήσεις. Ευχαριστώ για τις ευχές και την συμμετοχή στα ημερολόγια. Ειναι ωραια μου άρεσαν τα ημερολογια σου. Παω να τα βαλω μαζι με αλλα.

    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό του stars and icicles

    Η ιστορία με τα τρία δέντρα μου άρεσε πολύ.Συγκινητική.Την είχα ξαναδιαβάσει παλιότερα.

    Μου άρεσε πολύ και το σχεδιάκι που έβαλες στο δείκτη του mouse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά!!Με υγεία,ευτυχία και παντοτινή μαγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφη και συγκινητική ιστορία!!!!Καλή χρονια με αγάπη,χαμόγελα,όνειρα και δημιουργίες!!!!!χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι όλα πολύ όμορφα!!!!
    Χρόνια πολλά!!!! Καλή χρονιά με υγειά!!!!! Ότι επιθυμείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία ανάρτηση και υπέροχο το συρμάτινο δεντράκι!Και πάλι Χρόνια πολλά!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μοναδική η ιστορία σου και ας ελπίσουμε ότι όλα για καλό γίνονται...!!! Τα δεντράκια σου είναι πανέμορφα!!! Σου εύχομαι μια νέα Χρονιά καρποφόρα σε όλους τους τομείς!!! Φιλιά πολλά και να περάσετε τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη η ανάρτησή σου! Οπως πάντα άλλωστε! Ταξιδιάρικη, νοσταλγική, ονειρεμένη! Για μένα , που τη διάβασα τώρα, με ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το 2013 που μόλις τωρα μπήκε!
    Καλή κι ευλογημένη χρονιά!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ¸.•°♡♡⊱彡
    ░Ӈ░ƛ░Ƥ░Ƥ░Ƴ░

    Ɲ░Є░Ɯ░

    Ƴ░Є░ƛ░Ʀ░ !
    ¸.•°♡♡⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!! Πάντα με υγεία, χαρά και δημιουργία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς σε βρισκω Ονειροκοσμε, χρονια πολλά ευχομαι και καλή χρονιά, γεματη με δημιουργία και όμορφα συναισθήματα που μοιραζονται!
    Επλασες μια ξεχωριστη ιστορία για να συνοδέψει τα τρια σου δεντρακια και για να μας πει κάτι τόσο σπουδαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλή χρονιά με υγεία εύχομαι!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφη ιστορία!
    Εύχομαι μια καλή χρονιά.. με πολλά χαμόγελα. Να είμαστε υγιείς για να αλλάζουμε αυτά που δεν μας αρέσουν και δυνατοί για να δημιουργούμε.. Καλή δύναμη σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπεροχη η ιστορία και οι δημιουργίες μαγικές, όπως κάθε φορά. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά γλυκιά μου. Υγεία εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλη χρονιά οικογένεια !!!! Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να συμμετέχετε στο χριστουγεννιατικο πανηγύρι και για τις υπέροχες στιγμές που μου χαρίσατε Περιμένω τη διεύθυνση σας στο email katitimou@gmail.com καθώς και αυτή την φορά το stars and icicles θα στείλει αναμνηστικά δωράκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας ευχαριστώ όλους και όλες σας για τις γλυκές ευχές σας, μέσα από την καρδιά μου! Καλή χρονιά αντεύχομαι, με τα όνειρα και τις προσδοκίες σας μια πραγματικότητα στις μέρες που ακολουθούν! Παρεάκια μου αγαπημένα, χρόνια σας πολλά και καλά, με υγεία πάνω απ΄όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολύ γλυκιά ιστορία,συνοδευμένη μ όμορφες κατασκευές!!!!
    εύχομαι καλή χρονιά με αγάπη και υγεία
    (ήθελα να αφήσω σχόλιο στη νέα σου ανάρτηση,αλλά είναι κλειστό)
    πολλά φιλιά-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σ΄αυτήν την ανάρτηση μπόρεσα να σου αφήσω σχόλιο και σου εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά και πολύ πολύ όμορφα να περάσεις το 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.