25 Μαρτίου 2013

Είσ΄ Έλληνας?


     
     "Είσ΄ Έλληνας?? Τι προσκυνάς? Σηκώσου απάνω!!! Εμείς και στους Θεούς ορθοί μιλούμε, ωρέ...."

                                                                                             Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


     


    



      "Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός "εγώ", ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς "εγώ"? Όταν αγωνιστεί μόνος του να φκειάσει ή να χαλάσει, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάσουν, τότε να λένε "εμείς". Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ"...........................

           

            

      Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα΄νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν."
                                                                                            Στρατηγός Μακρυγιάννης.

      Υ.Γ. Οι παραπάνω δημιουργίες αποτελούν μορφή στατικού μοντελισμού. Ο μοντελισμός είναι ένας συνδυασμός χόμπι, ψυχαγωγίας, ζωγραφικής, παιδείας, αλλά και αθλήματος, που στοχεύει σ΄ένα αποτέλεσμα με αξιώσεις έργου Τέχνης. Οι κατασκευές γίνονται με τη βοήθεια μιας μεγάλης ποικιλίας υλικών και ο μοντελιστής οφείλει να έχει ερευνήσει και κατανοήσει την Ιστορία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου, προσπαθώντας να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται στην απόδοση του τελικού αποτελέσματος.

13 σχόλια :

  1. Το κακό είναι ότι σήμερα δεν έχουμε Μακρυγιάννηδες ούτε και Κολοκοτρώνηδες αλλά μόνο Μαυρογιαλούρηδες.....Δυστυχώς!!!!
    Οι δημιουργίες σου πάντως είναι καταπληκτικές μπράβο σου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ομορφα πολύ!!
    Ο Κολοκοτρώνης ήταν ένα παθιασμένο κριάρι... από τα μέρη μου από τη Μεσσηνία.
    Σε ευχαριστώ που με έκανες περήφανη και μου ανάρτησες τα λόγια του Μακρυγιάννη που δεν τα ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μακρυγιάννης λέει και το εξής:
    "Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν"

    Ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης όμως δεν είχαν τελειώσει το Harvard ούτε το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) απλά ήταν Έλληνες!!!!

    Η Ανάρτησή σου υπέροχη όπως και οι δημιουργίες σου!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μαριαννάκι! Τι πρωτότυπες δημιουργίες!Ο μοντελισμός είναι εξαιρετικό χόμπυ, άθλημα...όλα αυτά που ανέφερες.Η επιλογή του θέματος με εντυπωσιάζει. Όσο για τα λόγια των ηρώων μας...δυστυχώς μείναμε να θαυμάζουμε το παρελθόν μας σ'αυτή τη χώρα. Από την άλλη πάντα παίζονταν παιχνίδια κι εξυπηρετούνταν συμφέροντα(ιδίως των ξένων ''φίλων''μας),στην χώρα μας.Η διαφορά είναι πως το ήθος έχει χαθεί εντελώς και μας έχει μείνει μόνο το συμφέρον. Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την αξία όσων διάβασα,στα λόγια ήμασταν καλοί πάντα...Βλέπω αυτόν τον καιρό,και χωρίς να ξέρω γιατί,με ενοχλεί,να κατακλύζονται τα κοινωνικά δίκτυα, με αποφθέγματα, ρητά, μεγάλες κουβέντες...και να γεμίζουν λάικ...Κουβέντες ξεχασμένες που κανείς δεν έδινε σημασία τόσα χρόνια.Κάποτε αυτά μας τα μάθαιναν στο σχολείο,μας τα έλεγαν οι γονείς, οι παππούδες... τώρα δεν ξέρω που ωφελούν...Πολλά είπα...καλημέρα κούκλα μου και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την Κική,συμφωνώ με την Ποδηλάτισσα ,συμφωνώ με τη Βιλλιώτη,δε θα προσθέσω τίποτε περισσότερο,απλά θα θαυμάσω γι αλλη μια φορά μια ΠΛΟΥΣΙΑ & ΜΕ ΛΟΓΟ &ΑΙΤΙΑ ανάρτηση.
    Μπράβο κούκλα μου, ο,τι κι αν κάνεις εχει νόημα.
    Σε φιλώ με ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα-)
    πολύ όμορφη ανάρτηση,και υπέροχα τα μοντέλα μας.Δυνατοί και με θάρρος.Σήμερα...χμ....πάπαλα?
    Πράγματι έχει πολύ ενδιαφέρον ο μοντελισμός σε όλες τις μορφές του!!!
    πολλά φιλια-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που υπήρξαν οι Κολοκοτρωναιοι και οι Μακρυγιαννηδες.. για να μπορούμε εμεις σήμερα να ειμαστε λεύτεροι...αυτό μας μαθαιναν στα σχολεια κάποτε......τωρα δεν ξερω τι μαθαινουν τα παιδια......φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πώ που δεν το έχουν πεί;!
    Μόνο ένα σιωπηλό "ευχαριστώ" σε όλους εκείνους που αγάπησαν αυτόν τον τόπο!
    Να'σαι καλά, Μαριάννα μου και να'χεις ένα λαμπερό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία η ανάρτηση σου.Μακάρι οι ήρωες να μην ξεχαστούν ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μοντελισμός....... Δύσκολη τέχνη!!!!
    Θαύμασα τα έργα σου αλλά και τα λόγια σου!!!! Δυστυχώς, στην Ελλάδα αναμασάμε όσα είπαν και εννόησαν άλλοι!!!!! Γιατί αυτοί τά'παν και τα εννόησαν!!!!! Εμείς όχι!!!! Κατανάλωση και καλοπέραση!!!!!! Ντρέπομαι!!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια διαφορετική ανάρτηση και ένα εντελώς ξεχωριστό χόμπυ-απασχόληση.
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να πω που δεν είπατε, αντί για ΄μένα? Συμφωνώ με όλα και με όλες σας. Κι αν χρησιμοποίησα λόγια ηρώων να "ντύσω" αυτή μου την ανάρτηση δεν είναι επειδή ακολουθώ τη...μόδα των καιρών, αναμασώντας μεγάλες κουβέντες, αλλά επειδή -όπως πολύ σωστά επισήμανε και η Φιλία- αυτοί τα είπαν και τα εννόησαν...εμείς γιατί όχι? Και όπως είπε και ο Δραγούμης "...οι δικοί μας οι αντάρτες είμαστε εμείς, εσύ και εγώ, και ο άλλος, φθάνει να το θέλουμε. Η επιτυχία θα έλθει άμα δεν την συλλογίζεστε. Θα έλθει άμα συλλογίζεσθε πάντα το σκοπό: Μας φτάνουν πια οι μάρτυρες. Χρειάζονται ήρωες...". Πολλά φιλιά παρεάκια μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το πέρασμά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.