11 Ιανουαρίου 2014

Ο Άγιος Βασίλης και τα δώρα του.

   
     Διαλέγω δώρο για ΄σένα σημαίνει, νοιάζομαι, ασχολούμαι, σε παρατηρώ, αφιερώνω χρόνο, σου δίνω προσοχή... Ακριβά ή όχι, φανταχτερά ή μη, η πολύτιμη αξία των δώρων έχει να κάνει με όλα τα όμορφα συναισθήματα που περικλείονται στη συσκευασία τους και όχι με το πόσο κοστίζουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα δώρα είναι εκείνα στα οποία έχει "ξοδευτεί" απλόχερα συναίσθημα, φαντασία, χρόνος, χαρά και όχι χρήματα.

     Επιπλέον, το τελετουργικό της αφαίρεσης του περιτυλίγματος κάνει την καρδιά να χτυπάει διαφορετικά και να μας γυρίζει πίσω, στην χαρά της παιδικής μας ηλικία. Και από μόνο του, αυτό το συναίσθημα είναι τόσο δυνατό, που κάνει ένα δώρο ανεκτίμητο.

     Δωράκια φτιάχτηκαν για την περίοδο των γιορτινών ημερών για να μοιραστούν σε αγαπημένα πρόσωπα, σε συνδυασμό με γλυκά και λαχταριστή σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι.
  • Μοσχομυριστά σαπούνια λεβάντας με decoupage...

  • αρωματικά πουγκάκια γεμισμένα με λεβάντα, καρφιτσούλες και μικροκοσμήματα....

  • Στολίδια-γούρια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο...

  • Κουμπαράδες (...παλιά μου τέχνη κόσκινο, Ρένα!!), για τους λιλιπούτειους μικρούς μας φίλους στο νηπιαγωγείο. Όχι ένας και δύο... ούτε, καν, τρεις ή τέσσερις. 24, παρακαλώ, και τα μικρά πέταξαν από τη χαρά τους...



     Ανεκτίμητα και μοναδικά, όμως, είναι και τα γιορτινά δώρα που παρέλαβα:
  • Η υπέροχη ευχετήρια κάρτα από την Αθηνά και το mylovablebaby, με αφορμή τη συμμετοχή μου στην πρόσκληση Handmade Xmas Cards Swap...

  • Το ονειρικό στεφανάκι της Φιλίας -αυτό κι αν ήταν μια συγκινητική έκπληξη, γιατί απλούστατα εμφανίστηκε απροειδοποίητα!

  • Το καταπληκτικό μου δωράκι από τη μυστική ανταλλαγή δώρων που διοργάνωσε η Μαριλένα μας, ή, αλλιώς... Μy Secret Santa Swap, με αποστολέα το ΜαΘε...



     Όσα "ευχαριστώ" και να πω ή να γράψω, πόσο λίγα θα είναι μπροστά στα συναισθήματα που ένοιωσα με την παραλαβή τους! Ευχαριστώ, ωστόσο, τόσο πολύ την Αθηνά, τη Φιλία, το ΜαΘε και τη Μαριλένα για τις όμορφες δημιουργίες, τη σκέψη και το χρόνο που αφιέρωσαν στα μικρά τους κομψοτεχνήματα που μου έστειλαν! Ανέκαθεν πίστευα, πως καθετί χειροποίητο κλείνει μέσα του κάτι από την ψυχή και την προσωπικότητα του δημιουργού του. Συστατικά που το κάνουν ξεχωριστό τόσο για το δωρητή του, όσο και για τον παραλήπτη του. 

     Άφησα για το τέλος, όμως -και ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν θέλω να  παρεξηγηθούν οι παραπάνω φίλες μου- το ομορφότερο, ίσως και πιο ιδιαίτερο δώρο που έχω λάβει στη μέχρι τώρα ζωή μου, κατασκευασμένο από τα δικά μου παιδιά.


     Παιδιά με αισιοδοξία, προσδοκία και προσμονή. Παιδιά με μεγάλη καρδιά κι ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο. Και σαν εθελόντρια, το να απασχολώ αυτά τα παιδιά -αλλά και τους γονείς τους- με κούκλες, κατασκευές και διάφορες άλλες δημιουργίες που και τα ίδια συμμετέχουν, είναι κάποια από τα μικρά μου "όπλα", με τα οποία μπορώ να ταξιδέψω το μυαλό τους έξω από τον ψυχρό κόσμο των ιατρικών εξετάσεων και των χημειοθεραπειών.


     Κλείνοντας εδώ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλες/ους σας από καρδιάς, αγαπημένα μου παρεάκια, για τις γλυκές ευχές σας πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και με τον ερχομό της νέας χρονιάς. Εύχομαι οι μέρες σας να είναι τόσο φωτεινές όσο τα χαμόγελα σας!!

18 σχόλια :

  1. Το τελευταίο από τα δώρα που μας έδειξες ήταν το πιο συγκινητικό. Όμως σου αξίζουν και σένα πολλά συγχαρητήρια για αυτό που προσφέρεις σε αυτά τα παιδιά. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα όσα γράφεις σχετικά με τα δώρα! Προσωπικά, με κάλυψες πλήρως! Πολύ όμορφα είναι και τα δώρα που δημιούργησες και τα δώρα που έλαβες!
    Η αγάπη πλημμύρισε τις οθόνες μας!
    Το τελευταίο όμως, θα συμφωνήσω κι εγώ πως είναι το πιο συγκινητικό από όλα!!!
    Μπράβο, Μαριανάκι!!! Κάθε καλό στη ζωή σου!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Μαριάννα μου!!!!
    Έτσι είναι όπως τα λες!!!
    Τα χειροποίητα δώρα όμως πρέπει να πηγαίνουν σε ανθρώπους που τα καταλαβαίνουν!!!!
    Το δώρο από τα παιδιά σου είναι πολύτιμο!!!!!!
    Να είσαι καλά !!!!!!
    Καλή δύναμη στα παιδάκια σου και στους γονείς τους!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα μου να χαρείς όλα σου τα δώρα!! Είναι υπέροχα!! Και του χρόνου με υγεία!!
    Τσ δώρα που προσέφερες είναι πανέμορφα!!
    Τι να πω για το δώρο από τα παιδάκια σου;; Πως να μην είναι το πιο ξεχωριστό;;;
    Να σαι καλά καοπέλα μου κι όσο μπορείς να προσφέρεις από την αγάπη και τον χρόνο σου!!!
    Σε φιλώ γλυκά και καλό σ/κ να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφα κοριτσάκι μου! Κρύβουν πολλή αγάπη!Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμρφα όλα.
    Καλή χρονιά με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη χρονιά γλυκέ μου ονειρόκοσμε!!Με υγεία παν' απ' όλα ,χαμόγελα και αισιοδοξία!!!!!!Με υγεία να χαρείς τα όμορφα δωράκια αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μου Μαριαννάκι...να σου πω καλή χρονιά και να σου στείλω τις ευχές μου για όλα όσα θες για το 14. Πολύ όμορφα όσα έφτιαξες, αλλά κι όσα έλαβες. Να τα χαρείς. Σε καμαρώνω και σε θαυμάζω γι'αυτό που κάνεις. Είναι σπουδαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις ευχές μου για την νέα χρονιά.
    Να είσαι καλά και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που ξέρεις τόσο καλά: να προσφέρεις αγάπη και όνειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Χρονιά ! Πανέμορφες δημιουργίες ! Τις χάζευα για ώρα ! Να είσαι ακούραστη και δημιουργική και να λαμβάνεις πάντα όμορφα δώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα πανέμορφα και ξεχωριστά...καταλαβαίνω απόλυτα γιατί σε συγκίνησε παραπάνω το τελευταίο δώρο..
    Καλή δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά κι ελπίδα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι όμορφο το μπλογκ σου!!! χαίρομαι που βρεθήκαμε!!! καλή χρονια ναχεις... θα τα λέμε... και...
    μπραβο... για τα τέλεια δώρα... !!!!
    Lamprini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη...όμορφα όλα τα δώρα ..το καθένα με την ομορφιά και την αξία του..όλα φτιαγμένα με αγάπη..να τα χαρείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά, Μαριάννα!! Πάντα με υγεία, χαρά, ευτυχία, χαμόγελα αλλά και αγάπη, σαν τα δωράκια που έφτιαξες με την καρδιά σου!! Οσο για το δώρο από τα παιδιά, απλά δεν έχω λόγια!! Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και με αρκετή καθυστέρηση καλή χρονιά με υγεία και πολύ δημιουργία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριάνα να χαρεις όλα σου τα δωράκια και να έχεις μια υπεροχη υπεροχη χρονια!!!Εύχομαι όλα οσα επιθυμεις να σου έρθουν το 2014!!!Πολλα φιλια και να περνας ομορφα!!!
    Μαρια απο ΜαΘε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριάννα μου σου χω βραβείο αν θες!
    http://marilenaspotofart.wordpress.com/2014/01/21/liebster-award/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.