3 Φεβρουαρίου 2014

Liebster Award.




     Βραβείο από 3 αγαπημένους φίλους παρέλαβα προ ημερών και υποσχέθηκα να παίξω, απαντώντας με χαρά στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους. Ευχαριστώ πάρα πολύ, με τη σειρά που παρέλαβα το βραβείο, τη Marilena, τη Λιακάδα και τον Ξύλινο Ιππότη, που με έβαλαν στο παιχνίδι τους.

     Οι κανόνες του βραβείου είναι:
1. Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου
2. Να απαντήσεις στις 11 ερωτήσεις αυτού που σου έκανε tag και να γράψεις 11 ερωτήσεις γι΄αυτούς που θα κάνεις εσύ tag
3. Βράβευσε 11 άτομα 
4. Ενημερώνεις τα άτομα που βράβευσες

     Βαθιά ανάσα και...ξεκινάμε:

1. Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου: Μόνο 11?? (...αστειεύομαι, καλέ!). Λοιπόν... παθιασμένη, αστεία, κοινωνική, πεισματάρα, ανήσυχη, γενναιόδωρη, έξυπνη, συναισθηματική, παιδί...διαμάντι, πάντα αμφισβητώ και πάνω, μα πάνω, πάνω απ΄όλα και ειλικρινά... πιο πάνω δεν γίνεται... υπερβολικά μετριόφρων!!!!

     Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις της Μαριλένας:

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την εποχή?

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪

2. Ο κόσμος να χαλάσει, εσύ... θα κρατήσω το λόγο μου! 

3. Μετανιώνεις... μετανιώνει... μετανιώνουμε... μετανιώνετε...μετανιώνουν!

4. Θα ήθελες να είχες γεννηθεί... αναίσθητη!

5. Ποιο βιβλίο νιώθεις ότι περιγράφει την ζωή σου? 


6. Αν σου έλεγα να ταξίδευες με τον Τιτανικό, ενώ θα γνώριζες ότι δε θα σωζόσουν στο τέλος, θα ανέβαινες στο πλοίο όμως, αν σου έλεγα ότι θα έσωζες ζωές? Υπάρχει και κουρτίνα...3 (???) στις επιλογές?.... Όχι? Εντάξει, λοιπόν! Θα ανέβαινα, θα έσωζα και θα σωζόμουν (τουλάχιστον θα το πάλευα)... κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

7. Ποιος ονόμασε τον πλανήτη μας Γη? Μαριλένα μου, η... χρόνια απορία σου βρήκε τον άνθρωπό της: εμένα! (...δεν θέλω γελάκια, παρακαλώ!). Για χάρη σου, θα αποκαλύψω...το μυστικό! Έτοιμη?... Μάθε, λοιπόν, πως είναι, μάλλον, απίθανο να πούμε με σιγουριά, ποιος ονόμασε τον πλανήτη μας Γη. Το πιθανότερο είναι, ότι ποτέ δεν δόθηκε επίσημα αυτό το όνομα, αλλά ήρθε σαν κάτι το φυσιολογικό. "Γη" είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε για το έδαφος, εκεί που πατάμε και πολλοί πιστεύουν πως ήταν ο πρώτος περιγραφικός όρος που δόθηκε για τον πλανήτη, το οποίο καθιερώθηκε στη συνέχεια σαν όνομα. Μία άλλη εκδοχή αιτιολόγησης της ονομασίας Γη, θεωρεί ότι προέρχεται από την αρχαιοελληνική θεά Γαία, όπου μαζί με τον Ουρανό ήταν οι πρώτοι θεοί που κατοίκησαν τον πλανήτη.

8. Αν ήσουν χρώμα θα ήσουν... πορφυρό. 

9. Αν έπαιζε ένας ηθοποιός εσένα, σε έργο για την ζωή σου, θα ήταν ο/η....και γιατί? Ουίλιαμ Σαίξπηρ (εκτός από θεατρικός συγγραφέας και ποιητής, υπήρξε και ηθοποιός) ...to be or not to be?

10. Θα έλεγες ψέματα σε κάποιον ετοιμοθάνατο, έστω και για να μην τον στεναχωρήσεις? Ναι, ασυζητητί. 

11. Θα προτιμούσες να ήσουν φύλακας άγγελος ή τιμωρός? Άγγελος θεραπευτής.

     Οι ερωτήσεις της Λιακάδας:

1. Ποια νομίζεις ότι είναι η μεγαλύτερή σου κατάκτηση? Αυτή που διαρκεί μέχρι την επόμενη.

2. Φιλία ή Έρωτας και γιατί? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και τα δύο έχουν το τίμημά τους.

3. Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου ήταν... ανθρώπινο.


4. Κλείνεις τα μάτια και όταν τα ανοίγεις βρίσκεσαι μπροστά σε ένα καθρέφτη, τι βλέπεις? Φτου μου, μη με ματιάσω!

5. Σ΄αρέσει να ακροβατείς στη red thin line ή να ξεπερνάς τα όρια? Πάντα των άκρων, μαύρο ή άσπρο. 

6. Το αεροπλάνο που επιβαίνεις πέφτει κι εσύ έχεις μόνο δύο αλεξίπτωτα. Σε ποιον μπλόγκερ θα έδινες το δεύτερο? Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο......

7. Πρέπει να φύγεις... μετανάστης... σε άλλο πλανήτη...τι σε πονάει που θ΄αφήσεις πίσω? Για να πάρω μια τέτοια απόφαση να εξαφανιστώ από προσώπου γης, θα σημαίνει ότι... μάλλον θα έχω απηυδήσει για πάρα πολλούς και σημαντικότατους λόγους. Συνεπώς, "φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια..."...

8. Γίνεται ένα ναυάγιο και βρίσκεσαι στη θάλασσα... δεν υπάρχει σωσίβιο, αλλά βλέπεις μια σανίδα και γραπώνεσαι επάνω της... για μέρες είναι η μόνη σου σωτηρία... μέχρι που από μακριά βλέπεις ξηρά στον ορίζοντα... ένα νησί... οδηγείς τη σανίδα σου προς τα κει. Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις βγαίνοντας στην ξηρά? Κάτσε να φτιάξω λίγο το μαλλί, μην εμφανιστεί κανένας...ρεπόρτερ από το πουθενά!

9. Ποιο απ΄όλα τα δεινά θα ήθελες να εξαλείψεις από την Ελλάδα? (αυστηρώς ΜΟΝΟ μία επιλογή!) Το Δ.Ν.Τ., τη διαφθορά, τη νοοτροπία των Ελλήνων? Τη νοοτροπία των Ελλήνων, τον κύριο παράγοντα διαιώνισης της διαφθοράς.

10. Γάτα, Σκύλος ή τίποτε τριχωτό, γιατί είσαι σιχασιάρης? Γάτα και σκύλος και κουνελάκι και... και...

11. Με το σταυρό στο χέρι ή με το προφυλακτικό στο χέρι? Στην ζωή, είναι αλήθεια, ότι συνήθως παίρνουμε αυτό που διεκδικούμε και όχι αυτό που δικαίως αξίζουμε. Ακόμη και στη διεκδίκηση, ωστόσο κι επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, με το σταυρό στο χέρι. (Το... προφυλακτικό, αχρείαστο να ΄ναι, ας παραμείνει στο πορτοφόλι!)

     Οι ερωτήσεις του Ιππότη:

1. Αγαπημένη συνήθεια: Πρωινός καφές για δύο.

2. Κακή συνήθεια? Η σοκολάτα

3. Αγαπημένο ποίημα: "Όπως ο Κερέμ" - Ναζίμ Χικμέτ: "...αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πως θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη?"

4. Αγαπημένο βιβλίο: Ένα από τα πολλά, Οι Άθλιοι του Ουγκώ.

5. Αγαπημένος καλλιτέχνης (οποιασδήποτε Τέχνης): Salvador Felip Jacint Dalí Domènech, με άλλα λόγια... ο Σαλβαδόρ Νταλί.

6. Τι είναι φτώχεια? Όταν χάνεις την αγάπη για το καλό και την αλήθεια.

7. Τι είναι ευτυχία? Οι μικροί παράδεισοι που χαμογελάει η ψυχή μας.

8. Υπάρχει Θεός? "Πιστεύω σ΄ένα Θεό, Ακρίτα, Διγενή, στρατευόμενο πάσχοντα μεγαλοδύναμο, όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στ΄ακρότατα σύνορα, στρατηγό αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμεις, τις ορατές και αόρατες. Πιστεύω στ΄ αναρίθμητα, εφήμερα προσωπεία που πήρε ο Θεός στους αιώνες και ξεκρίνω πίσω από την απαυτή ροή του την ακατάλυτη ενότητα. Πιστεύω στον άγρυπνο βαρύν αγώνα Του, που δαμάζει και καρπίζει την ύλη την ζωοδόχα, πηγή φυτών και ανθρώπων. Πιστεύω στην καρδιά του ανθρώπου, το χωματένιο αλώνι, όπου μέρα και νύχτα παλεύει ο Ακρίτας με το θάνατο......" (Ασκητική- Ν. Καζαντζάκης)

9. Τι είναι σκέψη? Το παιδί της δράσης.

10. Τι είναι μοίρα και ποιος την ορίζει? Πολλοί συγχέουν τη μοίρα με το πεπρωμένο, δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους έννοιες. Η Μοίρα εξαρτάται από εμάς, το Πεπρωμένο μας από άλλους παράγοντες.

11. Και τι αλήθεια είναι καλό? Η ανώτερη θρησκεία στην ψυχή του ανθρώπου. Καλό δεν είναι να μην αδικείς, αλλά να μην θέλεις να αδικήσεις...

     Φτάνοντας αισίως στο τέλος του παιχνιδιού, να ενημερώσω πως δεν έχω πρόθεση να...παιδέψω καμία φίλη ή φίλο με δικές μου ερωτήσεις, μιας και όπως παρατήρησα, οι περισσότερες/οι ήδη το έχετε παραλάβει και μάλιστα στην... πολλαπλή εκδοχή του! 
     Καλό και δημιουργικό μήνα σε όλους σας, από μένα και τη μικρή Λαλού, η οποία ετοιμάστηκε και στολίστηκε για να επισκεφθεί το Δελφινάκι και να λάβει μέρος στο λιλά διαγωνισμό του...


15 σχόλια :

  1. Α, τί ωραία!!! Διέκρινα μια... τσαχπίνικη διάθεση!!!
    ;-)
    Συγχαρητήρια για το... πολλαπλό βραβείο σου, κοριτσάκι μου!!!
    Αγκαλίτσα ζεστή και φιλί γλυκό!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τα δωροβραβειάκια σου!Οι απαντήσεις σου πολύ ενδιαφέρουσες!Χάρηκα πολύ βρέθηκες στο δρόμο μου!Να 'σαι πάντα καλά!!!Χαρούμενο κι ευλογημένο μήνα να περάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Μαριάννα μου και καλό μήνα!! Ειλικρινής, ευφυής και με χιούμορ!!! Χάρηκα που σε έμαθα λίγο παραπάνω!!! :)))
    Και συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια σου ότι καλό είναι να μην θες να αδικήσεις!!!
    Να σαι καλά κοπέλα μου και να χεις μια πολύ όμορφη και δημιουργική βδομάδα!!
    Σε φιλώ γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στ' αλήθεια, πολύ μου άρεσαν οι απαντήσεις σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχες όρεξη βλέπω όταν το έκανες κι εσύ, ονειρόκοσμε μου! Μου άρεσαν οι απαντήσεις σου, αλλά έχω μια ...απορία: γιατί η σοκολάτα κακή συνήθεια...;! Κατ' αρχάς προσωπικά πιστεύω πως ότι έχει σχέση με σοκολάτα, μερέντα, και ούτω καθ' εξής, όταν γίνεται... είναι ιεροτελεστία! :Ρ
    ...
    Καλό μήνα εύχομαι και πάλι από εδώ, και μακάρι έτσι χαρούμενα να περάσει όλος ο φλεβάρης, όπως σήμερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το βραβείο!Πολύ ωραίες απαντήσεις,βγάζεις μία απίστευτη αισιοδοξία!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες απαντώντας στις ερωτήσεις μου!
    Γέλασα... δεν ξαφνιάστηκα... κάπως έτσι σε περίμενα παλιοσκορπίνι.
    Χάρηκα πολύ με το δικό μου Νο10 γιατί ανακάλυψα μια αληθινή φιλόζωη! :)
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκυτάτη μου Μαριάννα..απόλαυσα τις απαντήσεις σου !!! Διασκέδασα με την αίσθηση χιούμορ και με την σπιρτάδα που διαθέτεις...χάχα..είσαι υπέροχη !!!!
    Συγχαρητήρια για τα βραβεία και συγνώμη που δέν έχω ανταποκριθεί κι εγώ τόσο καιρό στο βραβείο που μου έδωσες. Τελευταία είμαι πολύ πιεσμένη και δέν προλαβαίνω να κάνω όσες αναρτήσεις θα ήθελα..το είχα ξεχάσει εντελώς, μήν με παρεξηγείς..που δέν νομίζω, έτσι το λέω, αλλά γενικά με τα βραβεία τελευταία δέν τα πάω πολύ καλά, αγχώνομαι επειδή έχω χίλια δυό άλλα στο μυαλό μου να κάνω και να αναρτήσω !! Άαα...χάρηκα πολύ που σου άρεσε το πατρόν για τα παπουτσάκια και που ήταν ότι χρειαζόσουν !!!! Καλό πλέξιμο !! Φιλάκια πολλά και καλό μήναα !! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες με γαϊδούρα, αλλά δε θα σταθώ στις απαντήσεις των βραβείων.
    (Έχω δηλώσει ευθαρσώς τη θέση μου για το θεσμό)
    Στη Λαλού θα μείνω να τη θαυμάζω και να σου πω πως θα θελα μια ανάρτηση "με" και "για" εκείνη!
    Την ερωτεύτηκα!
    Καλή της επιτυχία!
    Φιλιά πολλά, μαγισσάκι!!!
    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχα.. απίθανο...μπραβο!!!! ...(χαρηκα που έμαθα κάτι παραπάνω για σενα.. με αυτές τις απιθανες απαντήσεις..)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι όμορφο..μια λιλά Λαλού... την αγάπησα ειναι πολύ ομορφούλα..και γω και το δελφινάκι σας ευχαριστούμε και τις δύο για τη συμμετοχή σας και την ομορφιά σας...
    ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο και είδες όλες τις λιλά όμορφες συμμετοχές
    καλή σου επιτυχία
    συγχαρητήρια για το βραβείο
    διαβασα όλες τις απαντήσεις σου και χαίρομαι που εμαθα για σένα..ωραίες απαντήσεις , γέλασα με την 8 (Λιακάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μικρή Λαλου σκέτη κουκλίτσα. Με γεια το βραβείο σου, πάντα χαρές να παίρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απολαυστικές οι απαντήσεις σου, Μαριάννα! Αλλά και η μικρή Λαλού είναι πανέμορφη!! Να'σαι καλά, κορίτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φτου σου να μη ματιαστείς Ονειρεμένο μου!
    Χαριτωμένη πάντα, πανέξυπνη, ετοιμόλογη, σκεπτόμενη, μαγευτική, γλυκιά, χαρισματική...

    Φιλάκια πολλά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.