21 Οκτωβρίου 2015

Liebster Award - discover new blogs και μίνι συνέντευξη...


     ΄Έχω ίσως αναφέρει και στο παρελθόν, πως η απόδοση ενός βραβείου, είτε στο χώρο των bloggers είτε ως γενικότερος θεσμός, αποτελεί μια προτροπή, μια ώθηση προς το καλύτερο, ένας σεβασμός και μια εκτίμηση στη δουλειά του ατόμου που αποδίδεται. Με αυτό το σκεπτικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο ιδιαίτερα τιμητική είναι -αν μη τι άλλο- η απονομή του.

      Το Liebster Award-discover new blogs είναι μια αλυσίδα αγάπης, ένας εμπνευσμένος τρόπος για να γίνονται γνωστά νέα blogs σε περισσότερους αναγνώστες, ένα βραβείο που δίνεται από bloggers σε bloggers και συγκεκριμένα σε blogs που οι followers τους είναι λιγότεροι από 200-300. Μου το απένειμε πριν λίγες ημέρες η Μαμά πρωτάρα, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό το ευχάριστο ξάφνιασμα, όσο και για το ότι είμαι μέσα στις αγαπημένες επιλογές της!


     Οι κανόνες του βραβείου είναι οι εξής: 

1. Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2. Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3. Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
4. Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.



     Και οι ερωτήσεις που μου έθεσε ακολουθούν μαζί με τις απαντήσεις τους:

1. Πώς και γιατί ξεκίνησες το blogging; Σαφή απάντηση δεν έχω. Σχετίζεται σίγουρα με την τάση μου να πειραματιστώ με το καινούριο, με τη διάθεσή μου για παιγνίδι και δημιουργία, που το μοιράζομαι σιωπηλά με πολλούς άλλους. Στην αρχή έγραφα για πλάκα, μετά έγινε επιθυμία που, σύντομα, μετατράπηκε σε ευχαρίστηση για τον προσωπικό μου χώρο και την επαφή με τους αναγνώστες μου.

2. Θα άλλαζες κάτι στο blog σου και τι; Ένα blog απαιτεί χρόνο και σε παρασύρει στους ρυθμούς του. Θέλω και προσπαθώ ν΄αλλάξω τον χρόνο που ασχολούμαι με αυτό. Είναι πολύ λιγότερος, από αυτόν που πραγματικά θα ήθελα.

3. Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στο blogging και τι είναι αυτό; Το blogging είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο και μάλιστα δωρεάν! Όταν γίνεται σωστή χρήση από όλους μας, γράφοντες, αναγνώστες και σχολιαστές, τότε σίγουρα κάτι καλό αφήνει πίσω του. Ωστόσο, επειδή είναι κι αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας, ή -αν θέλεις- μια αυτοδύναμη κοινωνία από μόνο του, δεν μου αρέσει να γράφονται άσχημα, επιθετικά, μαύρα κείμενα και πολύ περισσότερο, σχόλια. Δεν μου αρέσει, επίσης, ο δογματισμός και η μονομέρεια, αλλά και η οικειοποίηση της προσωπικής ή πνευματικής δημιουργίας άλλου.

4. Τι σχέση έχεις με τους αναγνώστες σου; Πιστεύω πως οι αληθινές σχέσεις αντέχουν στο χρόνο, στην απόσταση, αλλά και στην σιωπή. Θα ήθελα να είναι έτσι και με τους αναγνώστες μου. Μέσα από το blog απέκτησα πολύτιμους φίλους που μοιράζομαι τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες σκέψεις, αλλά και ακριβώς αντίθετες μα τόσο ενδιαφέρουσες, πράγμα σημαντικό που βοηθάει στο δικό μου προσωπικό πολύπλευρο ταξίδι της εξέλιξης.

5. Bloggάρεις επαγγελματικά, κι αν όχι θα ήθελες; Δεν bloggάρω επαγγελματικά και δεν το έχω σκεφτεί καν, μέχρι τώρα.

6. Τι σε ενθουσιάζει πραγματικά; το "Μαζί" κάποιων ανθρώπων.

7. Τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα; Εννοώ κάθε λέξη που δεν είπα.

8. Τι θα άλλαζες στην ζωή σου; Να μπορούσα να τηρήσω τις υποσχέσεις που διαρκώς μου δίνω.

9. Ποιος ο μεγαλύτερος σου φόβος; Να χάσω τα χαμόγελα όλων όσων αγάπησα.

10. Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν γονιό; Γηράσκω αεί διδασκόμενος!! Το θέμα είναι να... τολμάς. Γιατί, για όλα τα όμορφα πράγματα στην ζωή, πρέπει να ξέρεις να ελίσσεσαι και να... τζογάρεις.


     Θα με συγχωρέσετε που δεν θα προσκαλέσω συγκεκριμένους φίλους bloggers για την παραλαβή του βραβείου, μιας και δεν γνωρίζω ποιοι το έχετε ήδη παραλάβει. Ωστόσο, με μεγάλη μου χαρά το παραδίδω σε όποια φίλη ή φίλο θα ήθελε να το αποδεχτεί και να παίξει με τις ίδιες ερωτήσεις. Προσωπικά, σας αγαπώ και σας βραβεύω όλους, ανεξαιρέτως, στην καρδιά μου!

22 σχόλια :

  1. Γλυκιά μου, καλή συνέχεια σε ό, τι κι αν κάνεις!!! Εύχομαι να βρεις χρόνο για περισσότερο blogging!

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ταυτίστηκα κάπως...ειδικά στην ερώτηση 8 ήταν σα να έβλεπα σε καθρέφτη!
    καλώς σε βρίσκω και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χιχιχι! Πάντα βραβεύσεις εύχομαι, Μαριανάκι!!!
    (Δεν πειράζει που ήρθα με πυτζαμούλα, ε?! όοοοοχι!!!)
    Πολύ μου άρεσαν οι απαντήσεις που έδωσες και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μη χαθούν ποτέ τα χαμόγελα όλων όσων αγάπησες!
    Το θεωρώ όντως πολύ σπουδαίο!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά, κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα από τις απαντήσεις σου μαθαίνουμε κάτι περισσότερο για σένα. Μεγειά το βραβείο σου, πάντα χαρές σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητηρια για το βραβειακι
    ευχομαι πολλα πολλα ακομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το βραβειάκι ! Μου άρεσαν οι απαντήσεις σου, ιδίως η 10η. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για το βραβείοοο! Μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου, ειδικά 6) και 10) ! Συμφωνώ μαζί σου!!
    Φιλιά πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια και να τα χιλιάσεις τα βραβεία σου.Πολύ έξυπνες απαντήσεις!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να χαίρεσαι και να καμαρωνεις για το βραβείο σου . οι απαντησειςμας κανουν να γνωρίζουμε περισσότερο και λιγο καλυτερα η μια την αλλη..και να μην χασεις ποτε τα χαμογελα των αγαπημενων σου.... να σου ευχηθω και για τα γενεθλια του μπλόκ σου... σχεδον συνομίληκα ειναι με το δικο μου.. ενα μηνα μεγαλυτερο εμενα να είσαι εδω για πολλα πολλλα χρονια και να τα λεμε.... να περνας ομορφα φιλακιαααα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. * Μαμά Πρωτάρα Βάσω, σ΄ευχαριστώ ακόμα μια φορά! Μακάρι να... πιάσει η ευχή σου, γιατί κι εγώ το θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για το βραβείο σου Μαριάννα μου!! Από τις απαντήσεις πάντα μαθαίνουμε λίγο περισσότερο τον άλλο κι αυτό είναι κάτι που πολύ μου αρέσει!!
    Να συνεχίσεις να σαι δημιουργική κι όσο για τον χρόνο, αχ αυτόν τον κυνηγάμε με το τουφέκι!! :))) Μην σε αγχώνει!!
    Φιλάκια ολόγλυκα και καλή Κυριακή να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. * Our walk, απ΄ότι συμπεραίνω έχεις κι εσύ ένα θεματάκι με τις... αυτουποσχέσεις, ναι? Νομίζω πως πρέπει να το κοιτάξουμε αμφότεροι, λοιπόν! Αν βρεις πρώτη τη λύση πες μου κι εμένα το μυστικό, pleeeeeaaase!!! Καλώς ήλθες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. *syros2js, καλώς το μου όπως κι αν είσαι κοριτσάκι! Εδώ μπορείς να νοιώθεις σαν το σπίτι σου! Σου ανταποδίδω την πολύτιμη ευχή σου, είναι πράγματι σπουδαίο! Φιλιά αμέτρητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * Κατερίνα (Δημιουργία) κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Ένα βραβείο που συνοδεύεται από ερωτοαπαντήσεις είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις τον άλλο λίγο καλύτερα. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω το ίδιο και για ΄σένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Εκφραστικό μου κορίτσι, σ΄ευχαριστώ με την καρδιά μου! Τα πολλά βραβεία τ΄αφήνω για ΄σένα, όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Ελένη Φλογερά, χαίρομαι που δεν έπληξες με το παιχνίδι, τουλάχιστον! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. * Μαρία Έλενα, σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * Nastenka, τι καλά που συνταυτιζόμαστε! Να σου πω ότι δεν χαίρομαι κι εγώ... ψέματα θα ΄ναι! Πολλά φιλιά κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * Φιλία μου, καλώς όρισες και πάλι! Μεγάλη μου χαρά να διαβάζω από ΄σένα ξανά. Ευχαριστώ πολύ, κυρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * Σμαραγδένια Ρούλα μου, όνομα και... πράγμα, προτίμησα να περάσω από το δικό σου "σπιτάκι" για τις ευχές και τα σχόλιά μου. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να συνεχίσουμε να τα λέμε και τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Με τιμάς με τις ευχές σου, να ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. * Μαριλένα μου γλυκιά, πως με καταλαβαίνεις!!! Ακόμα κι αν είχε 28 ώρες η μέρα μας (μη σου πω και 30) δεν είμαι σίγουρη και πάλι πως θα προλάβαινα να κάνω όλα όσα θέλω. Καλή Κυριακή και καλή αρχή εβδομάδα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.