20 Δεκεμβρίου 2015

Άγια Νύχτα - Παίζοντας με τις λέξεις #5.


     Το σκοτάδι απλώνονταν βαθύ πάνω από την πόλη και η παγωμένη ατμόσφαιρα μαζί με την υγρασία τη διαπερνούσε. Αναθεμάτιζε την τύχη της γι΄αυτό το απροσδόκητο νυχτερινό συμβάν, αλλά ας όψεται το καθήκον, βλέπεις! Να ήταν πρώτη φορά που προέκυπτε δουλειά μέσα στα άγρια χαράματα? "Όμως, γαμώτο, ήταν ανάγκη Χριστουγεννιάτικα?" ξέσπασε, συνειδητοποιώντας με μιας ότι παραμιλούσε μόνη της. Κοίταξε γύρω της με τρόμο. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς.

     Διέκρινε από μακρυά τα φώτα να πλησιάζουν στην έρημη στάση και βάλθηκε να τρέχει σαν τρελή. Τι τα ΄θελε τα ψιλοτάκουνα και τη στενή τουαλέτα, τρομάρα της, σκέφτηκε! Ίσα που πρόλαβε να μπει λαχανιασμένη, προτού οι πόρτες κλείσουν με θόρυβο πίσω της! Το λεωφορείο σχεδόν άδειο, μόνο δυο άτομα πίσω στις τελευταίες θέσεις, μόλις που διακρίνονταν στο λιγοστό φωτισμό. Κάθισε όπως-όπως στη θέση πίσω από τον οδηγό, πασχίζοντας να πάρει ανάσα. Το παγερό και συνοφρυώμενο βλέμμα του της φάνηκε πως την παρατηρούσε τώρα από τον καθρέφτη. Τυλίχτηκε σφιχτά στο μάλλινο μαντό της και χαλάρωσε. Άλλη μια μέρα ξεκινούσε στραβά, όμως οι ευθύνες της δουλειάς τελειωμό και ωράρια δεν έχουν.


     Σε λίγες ώρες ξημερώνουν Χριστούγεννα. Ένας Χριστός γεννήθηκε κι απόψε για μας. H πόλη φοράει τα γιορτινά της. Στις άκρες των πεζοδρομίων δέντρα στολισμένα με καταφώτιστα πολύχρωμα λαμπιόνια. Χαρούμενες παρέες βαδίζουν βιαστικά, περνώντας μπροστά από λαμπερές βιτρίνες. Ολόλαμπρα αστέρια στολίζουν το μαύρο τ΄ουρανού, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα. Η βραδιά είναι πανέμορφη, σαγηνευτική. Ποιος είπε ότι αυτή η πόλη είναι άσχημη? Κάτι τέτοιες βραδιές διαφορετικές σε κάνουν να ελπίζεις, να λαχταράς, να ονειρεύεσαι...



     "Ηλίθια!", ακούστηκε ξαφνικά η φωνή του οδηγού. Αναπήδησε στη θέση της! Κοίταξε στο καθρέφτη και συνάντησε πάλι εκείνο το παγερό και θυμωμένο(?) βλέμμα του. Θορυβήθηκε, αλλά προσπάθησε να κρατηθεί ψύχραιμη. Ώρα τώρα την παρακολουθεί! Γνωρίζονται, άραγε, από κάπου? Την αγριοκοίταξε και πάλι, στρέφοντας απότομα το βλέμμα του στο δρόμο. Σφίχτηκε ακόμα περισσότερο στο μαντό της και ζάρωσε στη θέση της....

     Έφερε στο μυαλό της το γιορτινό τραπέζι με τις λαχταριστές λιχουδιές, το χριστόψωμο και τα σμιλευμένα με μαχαίρι περίτεχνα στολίσματα του, την οικογενειακή θαλπωρή, τ΄ αναμμένα κεριά πάνω σε ατμοσφαιρικές βάσεις ρεσώ από ευωδιαστά ξύλα κανέλας, τους φίλους που κατέφθαναν κρατώντας λογιών-λογιών πακέτα και τσάντες στα γαντοφορεμένα χέρια τους, το καταστόλιστο χριστουγεννιάτικο έλατο με τη γάτα τη Σαρλότ να παριστάνει τον τέταρτο μάγο και να κάθεται δίπλα στη φάτνη! Τέτοιες στιγμές με τόσα χαμόγελα και φωτεινά πρόσωπα γύρω σου, γέλια αβίαστα, είναι που συνειδητοποιείς πόσο πολύ πονούν τα χαμόγελα που κάποιοι κατάφεραν να κλέψουν από την καθημερινότητά σου, καταντώντας σε άλλοτε πρωταγωνιστή και άλλοτε κομπάρσο ενός θιάσου που προσδοκά το χειροκρότημα ενός ανύπαρκτου κοινού...


     Επιτέλους έφτασε! Ετοιμάστηκε να σηκωθεί από το κάθισμά της, όταν η ματιά της έπεσε στο καθρεφτάκι του οδηγού και σε ΄κείνο το βλοσυρό βλέμμα:


     "Πατήθια!", ακούστηκε ξανά η φωνή του...


     Υ.Γ. Κυρίες μου και κύριοι, τώρα που οι μάσκες έπεσαν και το Παίζοντας με τις λέξεις #5 έριξε την αυλαία του, οφείλω να ομολογήσω ενώπιον όλων σας, ότι εγώ ήμουν... ο ένοχος που κρυβόταν πίσω από τη Άγια ΝύχταΠολλά συγχαρητήρια στη νικήτρια Ελένη, όπως επίσης και στους υπόλοιπους δημιουργούς! Η, δε, Μαρία μας άψογη οικοδέσποινα σε όλα της!

12 σχόλια :

  1. αχαχα! Έντονη μυστηριακή ατμόσφαιρα, πασπαλισμένη με πολλές όμορφες εικόνες και δεν καταλάβαινα πού το πας!!! Πονηρό πλάσμα!!!
    (Με αποζημίωσες για το κλάμα που είχα ρίξει σε μια άλλη συμμετοχή σου!!!)
    ;-)
    Συγχαρητήρια, κορίτσι μου! Πρώτη φορά διάβασα τώρα την ιστορία σου και μου άρεσε τρελάαααα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, Μαριανάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι γέλιο είχα κάνει στο τέλος δεν μπορώ να στο περιγράψω...ή μάλλον μπορώ, αφού κάθε φορά που τη διαβάζω γελάω!
    Μαριάνα μου η ιστορία σου υπέροχη και σε ευχαριστώ πολύ που την έφερες στο παιχνίδι μας!
    Πολλά συγχαρητήρια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο χάρηκα που ξεθάρρεψες δεν λέγεται!
    Μαριάννα ..περιμένω μεγάλα πράγματα στην πορεία από σένα!
    Φιλί γλυκό! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα διάβασα τις ιστορίες και Δυστυχώς δεν ψήφισα.
    Γελασα με τη δική σου.
    Καλά Χριστούγεννα Μαριάννα μου.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστα εσύ ήσουν πισω απο την φοβησμένη κοπελια.ε; πολύ σασπενς βρε φιλη μου..μα να ΦοΒηθεί με τα Πατήθια; γελασα .. εκεί ...ωραια γραμένη μεχρι το τελος να περνας ομορφα και να έχεις ομορφες γιορτινες μερες... φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη ιστορία με ατμόσφαιρα και χιούμορ! Και γραμμένη με μια γραφή τόσο σαφή και μεστή που σε εντυπωσιάζει...
    Ευλογημένα Χριστούγεννα να έχεις, Μαριάννα μου, κι' εσύ και οι αγαπημένοι σου...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάννα, αγάπησα την ιστορία σου, την ατμόσφαιρά της, τον τρόπο που τη ξεδίπλωσες! Να είσαι καλά να γράφεις, κορίτσι μου!
    Σε φιλώ, καλές γιορτές
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ καλη συμμετοχη
    συγχαρητηρια


    Αγαπημένη μου πέρασα να ευχηθώ να Καλές Γιορτές και καλά Χριστούγεννα.
    Λογω την ημερών εχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και περνάω σήμερα απο ολα τα αγαπημενα μπλοκοσπιτακια για να ευχηθω γιατι δε ξερω ποτε θα προλαβω να το κανω καποια αλλη στιγμη.
    Να περασεις ομορφα και να ξεκουραστεις
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφη η συμμετοχή σου.
    Χρόνια πολλά με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά, Μαριανάκι!! Να χαίρεσαι τον κούκλο σου σαν τα ψηλά βουνά!! Και να'χεις μιαν όμορφη και μελένια Πρωτοχρονιά!!
    Οσο για τη συμμετοχή σου , τι να πω : πολλά μπράβο!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαριάννα μου φυσικά και θα τη συμπεριλάβω και αυτή στις ιστορίες μας έστω και τόσο καθυστερημένα.:)) Μόνο που θα μπει στην σειρά όπως έχουν τώρα και στο καπάκι η καινούργια σου!
    Πάω να δω και την άλλη ανάρτηση και να σου ευχηθώ εκεί :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.