23 Οκτωβρίου 2018

Φθινοπωρινές διαδρομές.


πηγή: Pinterest

     Θέλω Σεπτέμβρη μήνα να σε πρωτοδώ! Να μυρίζει βροχή, υγρός ο αέρας να ταξιδεύει τη μυρωδιά του νοτισμένου χώματος! Μα καταπράσινη πεδιάδα το γέλιο σου να φτάνει ως τον ήλιο! Θέλω να είσαι εσύ ο Σεπτέμβρης μου... Αυτός ο μήνας μας ταιριάζει, θαρρώ! Να σε γνωρίσω μια μέρα μελαγχολική, να φυσάει μια αργόσυρτη βροχή ανάμεσα σε ομπρέλες και πρόσωπα αδιάφορα, σε βοή, σε δυνατούς ήχους και ξαφνικά, ν΄ανακαλύψω το βλέμμα σου κρυμμένο γεμάτο νοήματα... σαν να είναι πάντα καλοκαίρι! "Γιατί, όποια κι αν είναι η εποχή, ο πόθος είναι θέρος!". Ζωές που διασταυρώθηκαν, παράλληλες ίσαμε χθες. Δυο ζωές χρωστούμενες από παλιά.

     Θέλω να έρθω να σε αρπάξω από το χέρι και να σου πω "Φεύγουμε!", αφού σαν από χρόνια σε γνωρίζω. Κι όπως θα έρχεσαι, να τρίζουν τα μέσα μου για σένα! Ο στεναγμός του κόσμου του φθαρτού, στην ανάσα σου την άφθαρτη καταφύγιο να βρίσκει! Να πλάθω λέξεις να εξηγήσω τ΄ανεξήγητα! Δεν είναι αλήθεια πως όλα περνούν και φεύγουν! Υπάρχουν πράγματα που μένουν μέσα μας μέχρι η ψυχή να μαραθεί...

     Έλα! Να πιούμε στην υγειά των τρελών, των επαναστατών, των απροσάρμοστων, των ονειροπόλων! Σ΄εκείνους, που η καρδιά επικρατεί της λογικής τους. Που δεν τηρούν την τάξη, μήτε τους κανόνες! Μπορεί οι δαίμονες και οι άγγελοι να σμίξουν, μα η λογική κι ο έρωτας ποτέ. Ποια λογική μπορεί να καταλάβει τον έρωτα, χωρίς ν΄αγγίξει την παραφροσύνη? Μην χαραμίζεις ανυπότακτους έρωτες, λοιπόν, με υποτακτικές καρδιές!

     Έλα! Και θα ξεπλύνουμε τα αδιάκριτα βλέμματα μ΄ένα χαμόγελο-βάλσαμο, για όλα τα ηλιοβασιλέματα που χάσαμε, ακριβέ μου! Θα μιλάμε αγγίζοντας τα δάχτυλά μας... θα σιωπάμε σφίγγοντας τα χέρια μας! Δυο φορές να μ΄αγαπάς και δυο για να σε περιμένω! Αφού ξέρεις πού θα ΄θελα να βρίσκομαι, γιατί δεν μου αγοράζεις ένα εισιτήριο να με πετάει στον ουρανό σου? Χωρίς εσένα, ο Παράδεισος τι πλήξη! Μαζί σου, όμως... μαζί σου, ετοιμάζω ταξίδι και στην Κόλαση!

     Έλα! Δώρο πολύτιμο να σ΄αγαπώ γι΄αυτά που είσαι! Για όλα όσα δεν είσαι, να σε λατρεύω! Να είμαι εκείνη η λέξη που θα λες όπου κι αν πας! Θαύμα η ζωή! Η αγάπη... η λύτρωση... η πιθανότητα... η εκπλήρωση... το ταξίδι! Έτσι και αλλιώς, η ζωή μας ολόκληρη ένα ταξίδι είναι. 
Σου έχω πει, πόσο αγαπώ να κρύβομαι στην αγκαλιά σου? Άλλοτε ναυαγός... άλλοτε σαν δραπέτης... Πόσες Ιθάκες προδώσαμε για ένα ξερονήσι! Γυμνοί κι αγκαλιασμένοι πρέπει να ξυπνούν οι άνθρωποι και μόνο από την καρδιά τους ν΄αγγίζουν τον ουρανό! Αγάπη του επερχόμενου χειμώνα! Η επιθυμία μου για σένα φωτιά άσβεστη... κραυγή ασίγαστη... ευλογία και βάσανό μου! Πώς, αναρωτιέμαι, θα ήταν τα χρόνια χωρίς φθινόπωρα και η ζωή μου χωρίς εσένα μέσα της?

     Έλα μου! Θα γίνω τοσοδούλα για να χωρώ στο αφτί σου και λόγια αγάπης να σου ψιθυρίζω... να σταθώ πάνω στα χείλη σου για να σου δίνω ένα φιλί, όταν τα μισανοίγεις!
Κι αν θα μπορούσα να διαλέξω ένα μέρος για να περνώ τις μέρες που θα έρθουν, κάπου ανάμεσα στο αφτί και στο λαιμό σου και στα μάτια σου, θα ήθελα να είναι!

     Έλα, λοιπόν! Μην αργείς! Πάντα θα έχω ένα όνειρο, ένα πέταγμα και σχέδια διαφυγής για εμάς! Κάποτε, θα είμαστε εμείς καλά και τα παραμύθια δεν θα έχουν τέλος!

                                         

     Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στη Φωτοσυγγραφική Σκυτάλη #2, που διοργανώνει η Mary Pertax από το blog "Γήινη Ματιά". Τη δική μου σκυτάλη παρέλαβα από την Christina Andromeda, με μια άκρως ταξιδιάρικη και φθινοπωρινή φωτογραφία και με τη σειρά μου την παραδίδω στη Ρένα Χριστοδούλου, από το blog "Δια χειρος...", με την φωτογραφία που ακολουθεί και την ευχή για καλή έμπνευση!

                                                            (Photo: N. E. Photography)

     Ευχαριστώ πάρα πολύ, τόσο τη Mary για τη διοργάνωση της "Φωτοσυγγραφικής Σκυτάλης", όσο και την Andromeda για την υπέροχη φωτογραφία της!

19 σχόλια :

  1. Μια υπέροχη εικόνα, αφορμή για σύνταξη ερωτικής επιστολής γεμάτη πάθος και λυρισμό! Μου άρεσε πολύ η οπτική γωνία! Συγχαρητήρια!!!
    Και μου άρεσε που η εικόνα που παραδίδεις την σκυτάλη! Ίσως να υπόσχεται και συνέχεια της επιστολής. Είναι σα να λέει "είσαι το κόκκινο το χρώμα στην ασπρόμαυρη πραγματικότητα του κόσμου μου που θέλει να με παρασύρει σ' ένα πέταγμα..."

    Υ.Γ. «Γιατί, όποια κι αν είναι η εποχή, ο πόθος είναι θέρος».
    «Ο στεναγμός του κόσμου του φθαρτού, στην ανάσα σου την άφθαρτη καταφύγιο να βρίσκει».
    «Πόσες Ιθάκες προδώσαμε για ένα ξερονήσι!»
    «Να πιούμε στην υγειά των τρελών, των επαναστατών, των απροσάρμοστων,των ονειροπόλων!»
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάννα μου, το υπέροχο κείμενό σου με καθήλωσε. Ο Σεπτέμβρης σου, το ταξίδι, η αναμονή, η τοσοδούλα που ψιθυρίζει στο αυτί... Τι να πω; Χίλια μπράβο, κοπέλα μου. Το ύφος και η έκφρασή σου είναι μοναδικά. Λατρεμένη και η φωτογραφία που στέλνεις στη Ρένα μας και είμαι βέβαιη ότι θα την εμπνεύσει δημιουργικά. Πολλά πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σου Μαριάννα μου !
    είχαμε καιρό να σε χαρούμε σε τέτοια μικρά αριστουργήματα. Και διαβάζοντας το σημερινό σου αφήγημα, ρωτάω εύλογα γιατί ; γιατί μας στερείς από τέτοιες όμορφες εμπνεύσεις ;
    Οι Φθινοπωρινές σου διαδρομές με συγκίνησαν. Είναι μια ερωτική επιστολή, βγαλμένη από τα παλιά μεγάλα χρόνια του ρομαντικού λυρισμού και της ποιητικής διάθεσης.
    Αυτό το "Όποια κι αν είναι η εποχή, ο πόθος είναι Θέρος" με έχει συγκλονίσει και εμένα να το σημειώσεις !
    Ειλικρινά το χάρηκα σε κάθε του λέξη. Σε κάθε του εικόνα, όπου δείχνεις να έχεις ακουμπήσει την ψυχή σου και τα αισθήματά σου τόσο γλυκά και τρυφερά.
    Μια Ωδή πέραν κάθε αμφιβολίας.

    Και η φωτογραφία σου, που κληροδοτείς στην Ρένα μας γεμάτη συμβολισμούς.
    Τα συγχαρητήριά μου κορίτσι μου. Μην χάνεσαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τί υπέροχα λόγια Μαριάννα μου!
    Ένοιωσα ξανά ερωτευμένη κοπελίτσα έτοιμη να τρέξω στον καλό μου.
    Γράφεις τόσο ωραία, μη χάνεσαι.
    Καλά λέει κι ο Giannis Pit.
    Η σειρά μου τώρα;
    Ωραία τα κόκκινα μπαλόνια .
    Για να δούμε πού θα μας ταξιδέψουν ;
    Σ ευχαριστώ πολύ και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριανάκι μου, τί θαυμάσια λόγια, τί υπέροχα που ρέει ο λόγος σου!
    Φθινοπωράκι και μια απίθανη σχέση! Λιώνω!
    ***Αν είχα καταφέρει να κάνω και την καρδιά να υπερισχύσει της λογικής, θα ήταν το απόλυτο!
    ;-)
    Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ω βλέπω σου ταίριαξε πολύ η φωτογραφία! Τι ωραία συμμετοχή! Γλυκιά, χαρούμενη κι αγαπησιάρα! Μπράβο Μαριαννάκι και χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eπιβεβαιώνεις τη ρήση πως μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Και τι λέξεις!
    Μαριάννα μου, έγραψες μια υπέροχη ωδή στο φθινόπωρο και στον έρωτα. Παρασυρθήκαμε όλοι όπως είδες, στη δύναμη του λόγου σου.
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, όπως και για την επιλογή φωτογραφίας-σκυτάλης στην Ρένα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΕΡΟΧΟ! Λάτρεψα τη συμμετοχή σου, αγαπώ το συγκεκριμένο τραγούδι! 😍😍😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφη συμμετοχή! Πόσο ρομαντική, γεμάτη έρωτα σε μια εποχή μελαγχολική που τα λόγια πάθους και αγάπης την κάνουν ταξιδιάρικη και ανοιξιάτικη.
    Υπέροχο το γραπτό σου Μαριάννα μου και τι καλά που συμμετείχες κι εσύ ομορφαίνοντας την παρέα μας.
    Η φωτογραφία που παραδίδεις στην Ρένα μας ταξιδεύει το νου σε πολλά μονοπάτια
    Καλό σου βράδυ
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι υπεροχη συμμετοχή!!!! Μαριάννα μου με καθήλωσε διαβαζοντας τη και πόσες ομορφες ταξιδιαρικες εικονες.. οσο για το ερωτικό στοιχείο εεε αυτό ηταν γεματο σηναισθημα..
    Ακομα ένα μπραβο για την συμμετοχη σου να περνας ομορφα ότι και να κανμεις.. φιλακιαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλάμε για ένα υπέροχο ερωτικό κάλεσμα, έναν ύμνο στον φθινοπωρινό έρωτα, ένα ταξίδι με τα φύλλα των δένδρων! Υπέροχη ανάρτηση Μαριάννα μου και σ' ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά μου έφτιαξες την διάθεση και με έκανες να ξαναγαπήσω! Η εικόνα που διάλεξες υπέροχη, πολλά υποσχόμενη! Φιλιά πολλά και πάλι σ' ευχαριστώ για την υπέροχη γεμάτη λυρισμό συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωωωωω! με ταξίδεψες με τα λόγια σου , με μάγεψες με το άρωμα της ερωτικής διάθεσης..Μου αρέσει..μου αρέσει γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έχω λόγια! Πραγματικά υπέροχο!
    "Πόσες Ιθάκες προδώσαμε για ένα ξερονήσι"! Τι φράση! Τι νόημα!
    Αλλά και όλο το κείμενο είναι γεμάτο νοήματα!
    Μαριάνα μου συγχαρητήρια!
    Και η φωτογραφία που διάλεξες είναι καταπληκτική!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακούγοντας το τραγούδι απόλαυσα την καταπληκτική γραφή σου και ταξίδεψα μαζί σου σε κείνα τα ξερονήσια προδίδοντας κάποιες Ιθάκες για χάριν του έρωτα.
    Η φωτογραφία που διάλεξες για την Ρένα υπέροχη.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη συμμετοχή! Όμορφη ιστορία, με υπέροχο vibe. Κι αυτό το vibe μου έμεινε μέχρι το τέλος.
    Μπράβο σου :)
    Πάντα τόσο όμορφες εμπνεύσεις εύχομαι.
    Καλό Σαββατόβραδο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετικό κείμενο. Καλογραμμένο. Χάθηκα μέσα σε εικόνες και συναισθήματα
    Μπράβο Μαριάννα μου!
    Υπέροχη η συμμετοχή σου!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ωωωωωωω !!! αν ήμουν άντρας και μου έγραφες αυτά τα λόγια "για όσα είσαι για όσα δεν είσαι" σίγουρα θα σε παντρευόμουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.