(Υλικά για 4 μπουκάλια των 750ml).
- 2 φιάλες κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1 φιάλη λευκό, ξηρό κρασί
- 280 ml λευκό απόσταγμα ή τσίπουρο, χωρίς άρωμα
- 525 gr καστανή ζάχαρη
- 37 gr φλούδες νεραντζιών
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 λουβί βανίλια, ανοιγμένο κατά μήκος και κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις φλούδες νεραντζιών και τις στεγνώνουμε για 2 ώρες στο φούρνο, στους 60 βαθμούς C, ανακατεμένες μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά της συνταγής σε μία μεγάλη λεκάνη και τα μοιράζουμε σε 4 μπουκάλια, φροντίζοντας καθώς τα γεμίζουμε να συμπεριλάβουμε απ΄ όλα τα υλικά στο κάθε μπουκάλι.
Κλείνουμε ερμητικά με έναν φελλό και τα βάζουμε σε μέρος χωρίς υγρασία και φως. Αφήνουμε το "κρασί" να γίνει, για ένα μήνα. Προτού το προσφέρουμε θα πρέπει να το φιλτράρουμε, περνώντας το από λεπτή σίτα.
Υ.Γ. Επειδή ο χρόνος που χρειάζεται αυτό το κρασί για να "σταθεί" μας περιορίζει αν θέλουμε να το προσφέρουμε σε συγκεκριμένη στιγμή, αν επιλέξετε να το χαρίσετε σε κάποια γιορτή κάνετέ το μαζί με ένα λεπτό σουρωτήρι, που θα επιτρέψει στους φίλους σας να κάνουν ένα μέρος της δουλειάς! Αν, μάλιστα, το γράψετε στην ετικέτα, το κρασί σας θα συνοδεύεται και από... οδηγίες χρήσης!
Στην υγειά σας, λοιπόν, όπως και να έχει!
Στην υγειά σας, λοιπόν, όπως και να έχει!
Στην υγειά σου και στα εκπληκτικά συρτάρια σου!!!!Το έγραψα και σε άλλες φίλες που πήραν μέρος,οι φωτογραφίες αδικούν τρομερά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άλογό σου πραγματικά έσκισε(επέτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση).Φιλιά.Καλό βράδυ.
Τι καταπληκτική ιδέα...μου αρέσουν πολύ τα φρούτα στο κρασί, αυτή η φρουτώδης γεύση που προκύπτει με τρελαίνει!!! Είδα χθες και το συρτάρι σου.Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφα. Όχι απλά όμορφο...πραγματικά τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια...
Oneiraki μου
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγγνώμη που θα σε δυσαρεστήσω αλλα το κρασί δεν είναι καθόλου στα αγαπημένα μου.
θα το προτείνω όμως σ αυτούς που ξέρω οτι θα το εκτιμήσουν, πόσο μάλλον οταν τους πω οτι είναι πρόταση του παιδιού μου!
Φιλάκια καρδιά μου, Καλό ξημέρωμα!
Γλυκέ μου Ονειρόκοσμε λέω να το δοκιμάσω , επιδή μου αρέσει πολύ η φρουτώδης γεύση στο κρασί!!!Στην υγειά σου !!Καλό ξημέρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝερατζιές απέναντι στο προαύλιο της εκκλησίας πολλές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τις φτάσω η μεγαλοκοπέλα θα δώσω τη συνταγή σου στην αδελφή μου που είναι λεπτολόγος και εγώ θα αναλάβω τη διακόσμηση!
Μα τι συμφεροντολόγα είμαι!
Καλή Κυριακή!
Το κρασί με τη φρουτώδη γεύση μ'αρέσει πολύ! Βέβαια, "χτυπάει" λίγο περισσότερο από τα άλλα , αλλά αξίζει!!! Οσο για το συρτάρι σου, από κοντά είναι απλά ΟΝΕΙΡΟ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο ακούγεται!!!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!Φιλάκια και να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOnirokosme κρασάκι σαμιώτικο σπιτικό άφθονο , όπως και τσίπουρο,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω , πιστεύω ότι θα είναι πολύ μυρωδάτο και γευστικό !!
Πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα
ΥΓ Λάτρεψα το "Θα σ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει" δεν το χω διαβάσει στα παιδιά μου, δεν το ξερα κι είναι υπέροχο το απόσπασμα που διάβασα , να σαι καλά
ΜΑΡΙΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ,ΑΝ ΒΡΩ ΝΕΡΑΝΤΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ[ΜΕ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ;].ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ,ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙ.ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ,ΤΑ ΧΑΖΕΨΑ ΑΡΚΕΤΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΣΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Μαριάννα μου, πέρνα να πάρεις το "your blog is great" ! Σου αξίζει πραγματικά! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή* anna, στην υγειά σου και στην υγειά ενός προσωπικού ονείρου που στην πορεία έγινε συλλογικό (και αναφέρομαι, φυσικά, στην αρχική πρόσκληση-πρόκληση της Ρένα μας και την μετέπειτα εξέλιξή της)! Όπως, επίσης, και στην υγειά όλων όσων συμμετείχαν σ΄αυτό, με οποιοδήποτε τρόπο. Πιστεύω, πως η έκθεση αυτή θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα.... Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Μαζί...KaPa, δεν σε αδικώ που σε.."ξετρελαίνει" η φρουτώδης γεύση του κρασιού, που προκύπτει από τέτοιες αναμίξεις, γιατί είμαστε...ομοιοπαθείς! Αλήθεια, σου άρεσαν τα συρταράκια μου...? Πόσο χαίρομαι!! Φιλιά σε όλους σας και 2 παραπάνω για τα γλυκά σου αστεράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Χαρά, αγαπημένη.."παράξενη"..και γκρινιάρα (για να μην ξεχνιόμαστε, κιόλας!!!), την επόμενη φορά θα σου σερβίρω λικεράκι! Θα σε πείσω να δοκιμάσεις???? Καλημέρα, ομορφιά μου :0)
ΑπάντησηΔιαγραφή* Χρυσάνθη, γλυκειά..γιαγιούλα, χαίρομαι που επέστρεψες! Τώρα, μάλιστα, έχουμε κι έναν επιπλέον πάρα πολύ καλό λόγο να δοκιμάσουμε το "κρασάκι" μας, για να ευχηθούμε τα καλύτερα για τον ερχομό του μικρού σας αγγέλου. Στην υγειά όλων σας λοιπόν, να σας ζήσει και να είσαστε καλά να τον καμαρώνετε να μεγαλώνει όπως επιθυμείτε! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Γιαγιά Αντιγόνη, τόσες πολλές νεραντιζές έχει το προαύλιο της εκκλησίας? Μήπως...ν΄αρχίσουμε την παραγωγή και την...εμφιάλωση, λέω εγώ τώρα?? Σκεφτείτε το με την αδελφή κι έρχομαι κι εγώ...για βοήθεια, να τις κατεβάσουμε!! Έννοείται, ότι εσύ θα αναλάβεις τη διακόσμηση, χρυσοχέρα Γιαγιά!! Καλημέρα και καλό 3ήμερο να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Pepi μου, αν.."χτυπάει", λέει?? Να, καλέ...όσο πατάει η γάτα!!! Αλλά, όπως λες κι εσύ, αξίζει! Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για το βραβειάκι και τα καλά σου λόγια!! Φιλιά πολλά :0)
ΑπάντησηΔιαγραφή* SPYRIDOULA, είναι εύκολο και το αποτέλεσμα υπέροχο να το απολαμβάνεις! Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο, κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Αθηνά, με τις ονειρεμένες ζωγραφιές σου, εκμεταλλεύσου το υπέροχο Σαμιώτικο κρασί σας και δοκίμασέ το. Πιστεύω θα σου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Διαρκώς χαζεύω τη μαγική ζωγραφιά σου για ΄μένα! Μου έχει κλέψει την καρδιά, στην κυριολεξία...:0)
* Giasmin, οι νεραντζιές εδώ υπάρχουν σχεδόν παντού στους δρόμους. Αντί για νεράντζια, δοκίμασε να το φτιάξεις με πορτοκάλια, ή ακόμα και μανταρίνια. Να τη δοκιμάσεις τη τεχνική του string art και ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να με ρωτήσεις. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή