8 Μαρτίου 2017

Το άλλο μισό τ΄ουρανού.


                                 

     "Η γυναίκα είναι το άλλο μισό τ΄ουρανού", είχε πει κάποτε ο Μάο Τσε Τουνγκ. Είναι? Γιατί αν πραγματικά είναι, αδικείται να τιμάται μόνο μια μέρα το χρόνο σαν μία και μοναδική ημερομηνία στο ημερολόγιο....

9 σχόλια :

  1. Όμορφη ανάρτηση
    Χρόνια μας πολλά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, γλυκιά μου!! Σ΄ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Μα τιμάτε σήμερα; Λες να σταμάτησαν έστω μια φορά το χρόνο οι καταπιέσεις στις καταπιεζόμενες, η βία στις ξυλοδαρμένες, οι βιασμοί και το μπουλιγνκ όπου συμβαίνει;
    Μόνες μας αν δεν τιμήσουμε τον εαυτό μας χαθήκαμε Όσο για το μισό του ουρανού, τι ποιητικός λόγος κι ας μην είναι αληθινός!
    Παρ'όλα αυτά χα να ρόνια μας πολλά γιατί και οι γυναίκες αξίζει να ζήσουν πολλά χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν περιμένουμε, Άννα μου, όλες εκείνες τις μοναδικές ημερομηνίες στο ημερολόγιο για να γιορτάσουμε ο,τιδήποτε, τότε σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος. Το προφανές και το αυτονόητο χρήζουν τον καθημερινό σεβασμό μας, τη συμπαράσταση, την αποδοχή, την αγάπη μας.
      Χρόνια πολλά για την ημέρα της Γυναίκας, αλλά και για τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Η Ημέρα Μαριάννα μου έχει καθαρά επετειακή αναφορά. Όπως και η εργατική Πρωτομαγιά. Το θέμα είναι ο αγώνας να συνεχίζεται και να υπηρετείται σαν θέση ζωής.
    Καλό βράδυ κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι, Γιάννη μου. Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Είναι υπενθύμιση πως ο κόσμος μας συνεχίζει να είναι στρεβλός. Υπάρχει για να υπενθυμίζει τις μάχες ενός συνεχόμενου αγώνα, αδιάκοπου ακόμα και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
      Να είσαι καλά, φίλε μου.

      Διαγραφή
  4. Δεν γιορτάζω αυτή την ημέρα γιατί το θεωρώ κοροϊδία.Η γυναίκα από τη πρώτη μέρα που γεννιέται έχει το βάρος που είναι..γυναίκα! Σε αυτήν δεν συγχωρείται ΤΙΠΟΤΑ, πάντα πρέπει να είναι στη τσίτα, να είναι το..καλό κορίτσι, η καλή νεαρή κόρη, η καλή νύφη, η σωστή σύζυγος, η εργατική γυναίκα, η τέλεια μητέρα, η σωστή κόρη και νύφη στους γηραιούς γονείς, η γιαγιά που θα μεγαλώσει εγγόνια..η υπερήλιξ που πρέπει να είναι αφανής στις δυσκολίες της ηλικίας της ώστε..να φύγει αθόρυβα.όμως φίλη μου ..και πάλι να γεννιόμουν πάλι γυναίκα θα ήθελα να είμαι.Γιατί γυναίκα είναι τιμή να είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου, συμφωνώ μαζί σου στο 100%! Και έχεις δίκιο... είναι τιμή να είσαι Γυναίκα, είναι τιμή να είσαι εκείνη που χαρίζει την ζωή. Η ζωή είναι Γυναίκα.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, καθώς και με το σχόλιο της Αχτίδας πιο πάνω! Με καλύψατε απόλυτα...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.