19 Σεπτεμβρίου 2011

'Ενα θέατρο είναι η ζωή, μάσκα διάλεξε αν θες κι εσύ....


      Όλα τα μάτια, ακόμα και τα πιο αθώα και τα πιο λαμπερά και τα πιο καλοσυνάτα, έχουν  τις μάσκες τους! Μάσκες που - ανάλογα τα άλλα μάτια που έχουν κάθε φορά απέναντί τους - αλλάζουν  χρώματα... σχέδια... μέγεθος. Ακόμα και ύφασμα αλλάζουν ! Άλλοτε το ύφασμα είναι βαρύ, δεν σκίζεται κι άλλοτε μοιάζει σχεδόν διάφανο, μπορεί να σκιστεί αμέσως, αρκεί το χέρι να είναι επιδέξιο, να ξέρει από χάδια καρδιάς. Και είναι λίγα τα χέρια που ξέρουν και που έτσι - με τον  τρόπο τους - μπορούν  να λυτρώσουν καρδιές. Γιατί, είναι λύτρωση η αγάπη... Δεν  είναι? Είναι το αντίθετο από τις μάσκες του καθενός μας, που είναι  απόγνωση, φόβος, ανασφάλεια....

      Όλα τα μάτια, ακόμα και πιο όμορφα - όπως βλέπουμε πάντα αυτά που αγαπάμε - φοράνε μάσκες! Μάσκες για να κρύψουν συναισθήματα, να καλύψουν  ατέλειες του χαρακτήρα και όχι του προσώπου, μάσκες για  να μην πουν, τουλάχιστον, όλη την αλήθεια. 'Η, μάλλον, τις πολλές αλήθειες! Γιατί ο άνθρωπος κουβαλάει μέσα του όχι μία, μα πολλές αλήθειες. Και μέσα σ΄αυτές, βρίσκονται πάντα αλήθειες που πονάνε. Αλήθειες δειλές, σαν  τις νυχτερίδες που φοβούνται το φως του ήλιου, δεν τολμούν να  βγουν μ΄ αυτό και περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να ξεμυτίσουν. Αλήθειες που γκρεμίζουν  χαρές - τις ισοπεδώνουν! - αλήθειες που πρέπει να ριχτούν στη φωτιά, να καούν μαζί με τα όνειρα, ίσως, εκείνων που δεν θα τις μάθουν ποτέ και που ακριβώς επειδή τις αγνοούν, ζουν καλά την  ζωή τους.

      Όλα τα μάτια, ακόμα και τα πιο ζεστά και τα πιο τρυφερά και τα πιο αληθινά μάτια, έχουν  τις μάσκες τους! Μάσκες για να κρύψουν  τις συσπάσεις του προσώπου τους, τα χαρακτηριστικά του, τις εμπειρίες του, τον αδίστακτο σκοπό τους. Γιατί, ο αληθινός σκοπός κάθε ανθρώπου είναι η κατάκτηση των άλλων. Και οι μάσκες οφείλουν... να απαλύνουν το "ζόρι" της κατάκτησης. Να δείξουν αυτό που δεν είναι. Για να μπορούν να θαυμάσουν οι άλλοι....

       Κι έρχονται φορές, στιγμές, γεγονότα, που όσο καλά και να είναι φορεμένες οι μάσκες, ο μασκαράς τους δεν μπορεί  να τις συγκρατήσει. Κατεβαίνουν . Ρίχνονται. Απομυθοποιούν το πρόσωπο. Οι μάσκες... πέφτουν! Τι μένει? Μια άλλη μάσκα υπάρχει πάντα... Γιατί ο άνθρωπος δεν  είναι ποτέ αληθινός... Ούτε στον εαυτό του....

                                                      Μάσκα από δέρμα:


 

Μάσκα με τεχνική quilling, από κουτάκια αναψυκτικών:


10 σχόλια :

  1. Mάσκες!!!!!!!!!!
    Έχω τρέλα με τις μάσκες,μου αρέσουν πολύ!!!!!!!!!!!!!!
    Να φανταστείς στο γαμήλιο ταξίδι που ήταν στην Βενετία φυσικά,πληρώσαμε πιο πολλά χρήματα για τις μάσκες παρά για ολόκληρο τα ταξίδι!!!Και μην φανταστείς ότι πήραμε πολλές!!!4 μόνο!!!χα!!!χα!!!
    Εσύ όμως,ως πολύ ταλαντούχο κορίτσι τις φτιάχνεις μόνη σου!!!!Τυχερή!!!!!!!
    Πανέμορφες είναι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μάσκες είναι μία και από τις δκές μου αδυναμίες, Αναστασία. Σου υπόσχομαι,όταν φτάσει η στιγμή για το πρώτο μου δωράκι για όλους εσάς να σας ετοιμάσω μία μάσκα!! Τι λες? Εππλέον, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα παρουσιάσω κι άλλες και θα συμπεριλάβω βήμα-βήμα κάποιες τεχνικές κατασκευής τους...Θα είναι χαρά μου να δω και τα δικά σας αποτελέσματα τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημενες Μασκες πολυ πολυ ομορφες γεια στα χερακια σου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω..! Είναι πολύ ωραίες!!! Αυτή με το δέρμα είναι κάπως τρομακτική και μακάβρια και μου αρέσει πολύ!!! Είναι λίγο δύσκολες ή μου φαίνεται...; Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω γιατί γλυκέ μου ονειρόκοσμε μου ξέφυγε αυτή σου η ανάρτηση !!Μάλλον ήταν πριν σε καταχωρήσω στον πανόπτη !!! Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τόσο ωραία μάσκα , με τέτοια πλαστικότητα σαν αυτή με το δέρμα.Τέλεια κατασκευή!!! Ομως και τι να πω για την άλλη με τα κουτάκια αναψυκτικών.Εμεινα με το στόμα ανοιχτό!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ευτελές κουτάκι μπορεί να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Butterfly art.."τρομακτική και..μακάβρια" η μάσκα μου??? χαχαχαχα...η φωτογραφία θα φταίει μάλλον, που δεν είναι πολύ πετυχημένη!!! Στ΄ορκίζομαι, δεν είχα σκοπό να σας τρομάξω! Και για να σου λύσω την απορία - μέχρι να επανέλθω - όχι δεν είναι δύσκολη στην κατασκευή της. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσάνθη μου, είσαι χείμμαρος ευχάριστων συναισθημάτων!!! Τι άλλο να πω για τα τόσο καλά σου λόγια, παρά μόνο το πόσο με κολακεύουν!!! Φιλιά κι από ΄μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαπίστωσα 3 (ούτε 1ούτε 2)αναρτήσεις χωρίς νάμαι εδώ...συμμορφώνομαι πάραυτα.
    Αγαπημένε Ονειρόκοσμε μπορει νάχω μάσκες,ως διακοσμητικό (είμαι πολύ εκλεκτική γιατί με φοβίζουν λίγο)αλλά ποτέ δεν καταδέχτηκα να φορέσω στην προσωπική μου ζωή, ούτε καν στα Καρναβάλια.
    Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω απο την ανωνυμία της.
    Οι μάσκες σου μ αρέσουν αληθινά!
    Καλό Μήνα νάχεις Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Katrina, είσαι πολύ γλυκειά και το σχόλιο σου επίσης. Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!

    Χαρά, είχα υποψιαστεί ότι είσαι...παλιοχαρακτήρας, από τις λίγες κουβέντες που έχουμε ανταλλάξει! Με την παραπάνω δήλωσή σου - περί μασκών - απλά μου το επιβεβαιώνεις και..χαίρομαι ΠΟΛΥ γι΄αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιιιιιιιιιιιιιιι με είπες παλιοχαρακτήρα;;;;Δε το πιστεύω!
    Τι σου είναι η σημερινή νεολαία... καθόλου σέβας στο γήρας!
    Κι εγω σ αγαπώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.