4 Απριλίου 2012

Αχ, κουνελάκι...κουνελάκι!!

      Ξέρετε ότι το πασχαλινό κουνελάκι ήταν, ανέκαθεν...λαγός?? Για τους Σάξονες, ο λαγός ήταν το έμβλημα της θεάς Eastre, την οποία τιμούσαν την άνοιξη. Από αυτήν, άλλωστε, προέρχεται η λέξη Easter, η οποία στα Αγγλικά σημαίνει Πάσχα. Για τους Κέλτες και τους Σκανδιναβούς, ο λαγός αποτελούσε το σύμβολο της θεάς της μητρότητας και της ανοιξιάτικης γονιμότητας.

      




     Το λαγουδάκι, ως σύμβολο του Πάσχα, φαίνεται να έχει τις ρίζες του στη Γερμανία, όπου αναφέρεται για πρώτη φορά σε γερμανικά κείμενα του 1500. Τα πρώτα βρώσιμα λαγουδάκια εμφανίστηκαν στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1800 και ήταν φτιαγμένα από ζύμη και ζάχαρη.

      

       Μήπως γνωρίζετε, επίσης, πως στην Αυστρία προσφέρουν σοκολατένιους κόκκορες?...Στη Σουηδία, σοκολατένιους κούκους?...Στη Βόρεια Ρηνανία (Βεστφαλία), σοκολατένιες αλεπούδες?... Στη Γαλλία, σοκολατένιες καμπάνες, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία σοκολατένια κουνέλια?...
      Το δικό μου κουνελάκι, μια φορά, ή...λαγουδάκι, αν προτιμάτε, είναι φτιαγμένο από ένα πλαστικό καλαθάκι γιαουρτιού!!! Ύφασμα πετσετέ, κλωστές, 2 μπαλίτσες φελιζόλ, κορδέλες, ματάκια και...ιδού η Ρόζα!

      

     Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη φίλη μου/μας Ποδηλάτισσα, που με επέλεξε για την απονομή του βραβείου "Υπέροχα blogs που αξίζει ν΄ακολουθήσετε":


      Κάθε φορά που μου απονέμεται ένα βραβείο, η χαρά, η τιμή και η έκπληξη, είναι τόσο μεγάλη όσο και η αμηχανία μου! Οφείλω να ομολογήσω, ωστόσο, πως μεγαλύτερο βραβείο για ΄μένα από τις επισκέψεις σας και το χρόνο που αφιερώνεται στα σχόλιά σας δεν υπάρχει!!
Στεναχωριέμαι που, με τη σειρά μου, θα πρέπει να επιλέξω μόνο 8 blogs για να το χαρίσω, τη στιγμή που θα ήθελα να το δώσω σε πολλά περισσότερα!! "Υπέροχα blogs που αξίζει ν΄ακολουθήσετε", λοιπόν, με τυχαία-πάντα-σειρά:

1.  Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά (http://zografoisedrasi.blogspot.com/), γιατί αυτό που κάνουν αξίζει όχι μόνο ένα, αλλά...εκατοντάδες βραβεία!!
2.  http://justcreativemoments.blogspot.com/,
3.  και http://scrapmaria.blogspot.com/, για τις πρωτοβουλίες και την προσφορά των δύο κοριτσιών - της Κικής και της Μαρίας - στα κοινά!
4.  http://apinkdreamer.blogspot.com/, επειδή μία δόση μαγείας στην ζωή μας...ίσως και δύο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση πλέον, για ν΄ αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας κι εδώ θ΄ανακαλύψετε άφθονη!!
5.  http://mayasfairytale.blogspot.com/, για...γατίσιες felt δημιουργίες!
6.  http://kantomagapi.blogspot.com/, για ό,τι ο τίτλος του προστάζει και για όσα με αγάπη μοιράζεται απλόχερα μαζί μας!
7.  http://pnoestexnis.blogspot.com/, ένα blog για την ζωγραφική και τη δημιουργία!
8.  http://lacasitadeamistad.blogspot.com, γιατί η Νάσια μας είναι ταλέντο!

      Τα υπόλοιπα blogs αφήνω να τα επιλέξετε εσείς! Καληνυχτίζω κι εύχομαι έναν καλό μήνα, γεμάτο χρώματα κι αρώματα!

26 σχόλια :

  1. Καλά η Ρόζα η ναζιάρα είναι καταπληκτική!!Είναι απίθανο το τι μπορεί να φτιάξει κανείς!!Μπράβο σου και για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρόζα, τέλεια!!!! Περίφημη ιδέα, μπράβο σου. Συγχαρητήρια και για το βραβείο!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω και εγώ ένα κουνελάκι άσπρο με κόκκινα ματάκια που το λένε Ρόζα. Είναι γλυκό και τρυφερό σαν το δικό σου!!! Πολύ όμορφη κουνελίτσα και πολύ χρήσιμη μιας και μπορείς να τη γεμίσεις με αυγά, σοκολάτες και άλλες λιχουδιές για το Πάσχα!!! Όσο για τις γνώσεις σου δεν σταματάς να μας εκπλήσεις!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γλυκό το λαγουδάκι σου !!!Ευχαριστώ για το βραβείο, μεγάλη μου τιμή.Ευχαριστώ κι εκ μέρους των ζωγράφων σε δράση...για το βραβείο αλλά περισσότερο για τη στήριξη...Να'σαι καλά,πολλά φιλιά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Και το κουνελάκι-λαγουδάκι μου έφτιαξε τη διάθεση! Φαντάζομαι τι έχεις να κάνεις όσο ολησιάζει το Πάσχα! Ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ρόζα είναι καταπληκτική! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα να δεις....δεν ήξερα όλες αυτές τις πληροφορίες για τα ζωάκια της Ανοιξης...ιδιαίτερα για τα κουνελάκια!! Το καλάθι τέλειο, μέσα στη χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αδερφή μου είναι κι εκείνη εκπαιδευτικός κ κάθε τέτοια εποχή γίνεται στο σπιτικό της μάχη. Σχεδιάζουμε, κόβουμε, κολλάμε... οπότε μπορώ να νιώσω τη χαρά που παίρνεις κάθε που ολοκληρώνεις ένα "ιδιόχειρον" κατασκεύασμα!

    Υπέροχος ο λαγός σου, Ονειρόκοσμε! Να σε ρωτήσω κάτι; Αυτό το πετσετέ ύφασμα που γράφεις, το προμηθεύτηκες από κάποιο βιβλιοχαρτοπωλείο ή είναι ας πούμε πετσέτα του μέτρου...;

    Καλό Πάσχα αν δεν ακολουθήσει ίσαμε τότε μιαν άλλη σου ανάρτηση!

    Πολλά φιλιά στέλνω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο το καλαθάκι-λαγουδάκι σου. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΩΠΩ!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΛΑΘΟΚΟΥΝΕΛΑΚΙ!!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ε;
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφη η κατασκευή σου πραγματικά αξιολάτρευτη!!!!!Όσο για τις πληροφορίες υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το λαγουδακι σου απιθανο!!!
    σε ευχαριστω πολυ πολυ για το βραβειο και τα ομορφα λογια!!!
    να εισαι καλα και παντα να δημιουργεις! αυτο ειναι αληθινη μαγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα, και μορφωθήκαμε και είδαμε μια ωραία και πρωτότυπη κατασκευή.Να είσαι καλά και καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά δε κάνεις τίποτα άσχημο εσύ;
    ούτε πρόχειρο;με αγχώνεις επικίνδυνα, αλλά μετά μου σκας ένα φιλί (πες βραβείο για τώρα) και με κάνεις να λιώνω,οχι για το βραβείο,αλλά γι αυτά που γράφεις.
    Σε φιλώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
    σ ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
    σ αγαπώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. απίθανο το κουνελάκι σου καλή μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φανταστικό!!!!!!!!!!!!χίλια ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις και δίνεις και σε εμένα αυτό το βραβείο!!μόλις κάνω τη σχετική ανάρτηση θα σε ενημερώσω!!!!!!!πάρα πολλά γατοφιλάκια κοριτσάκι μου!!!!!!!!!!!μιάου!!!!!!!!!!!!!!!νιαουρίζω απο χαρά!!χιχιιχι!!!!!!!!!!! =^.^=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανταποδίδω το βραβείο σου με άλλο βραβείο για σένα..για πέρνα κι εσύ απο το σπιτάκι μου χιχιιχ!!!!!http://mayasfairytale.blogspot.com/2012/04/rock-style-ok.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aαααα!!!Μα αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε κουνελάκι! Είναι ένα κουνελάκι με όνομα!!!
    Εξαιρετική ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * anna (καλώς όρισες!)...Φιλία...KonstantinaX...Table Rouge (είχα κι εγώ ένα κουνελάκι παλιά. Αξιολάτρευτα πλασματάκια, πράγματι!)...Maria Villioti...Woman in blogs...princess...Μαζί KaPa...dimitra...Rena...SPYRIDOULA...apinkdreamer...para-kelsoscooks...Χαρά (αμοιβαία τα αισθήματα!)...maya (η τιμή είναι όλη δική μου!)...Μαίρη, σας ευχαριστώ όλες και την κάθε μία ξεχωριστά για τα καλά σας λόγια. Ένα ξεχωριστό, όμορφο και δημιουργικό Σ/Κ σας εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * Seirios, γνωρίζεις λοιπόν, από...πρώτο χέρι τη χαρά της δημιουργίας. Όσον αφορά το..."πετσετέ ύφασμα" που αναφέρω, έχεις δίκιο ν΄αναρωτιέσαι και φταίω εγώ που...μάλλον, δεν το διατύπωσα σωστά! Μια παλιά πετσέτα μπάνιου χρησιμοποίησα στη συγκεκριμμένη κατασκευή (ένα κομμάτι της, δηλαδή), με την οποία και "έντυσα" το καλαθάκι μου. Κρατάω τις γιορτινές ευχές για λίγο αργότερα, μιας και μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε. Ανταποδίδω τα φιλιά και σου εύχομαι...http://youtu.be/LL011-59beY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΡΟΖΑ!!ΤΕΛΕΑ ΙΔΕΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Σ/Κ!!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Amei... super decorativo e alegre.
    Tudo muito bonito, artístico e de bom gosto.

    °º♫♫
    Páscoa é renascer.
    Feliz recomeçar!
    Feliz Páscoa!

    。°º..(
    。°º.(,)
    。°º|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
    。°º|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
    。°º|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
    。˛º°%¤ª“˜¨¨
    °°º❊#ª“˜¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ONEIΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΑΣΤΕΡΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΡΟΖΑ!!!!!Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΜΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. υπέροχο το κουνελάκι ομορφάκι ζηλέυω .... και πολύ σωστά τα βραβεία

    Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φοβερό του κουνελάκι και όλες σου οι δημιουργίες!!! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.