8 Μαρτίου 2014

Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα...

 
     Όταν ο Θεός δημιουργούσε τη γυναίκα, δούλευε ως αργά το βράδυ της έκτης μέρας της δημιουργίας. Κάποια στιγμή, πέρασε ένας άγγελος και ρώτησε: "Γιατί ξοδεύεις τόσο χρόνο σ΄αυτό το δημιούργημά σου?"
Και ο Θεός απάντησε: "Έχεις δει όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να καλύψω σ΄αυτή τη μορφή? Θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από εύπλαστο υλικό και να έχει πάνω από 200 κινούμενα μέρη, να θρέφεται με όλα τα είδη τροφίμων, να μπορεί να αγκαλιάζει κάμποσα παιδιά ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή, να δίνει ένα χάδι που να μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε: από ένα τραυματισμένο γόνατο, μέχρι μια ραγισμένη καρδιά. Και θα πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά με δύο χέρια μόνο"

     Ο άγγελος εντυπωσιάστηκε: "Μόνο με δύο χέρια? Αδύνατον! Πολύ δουλειά για μια μέρα... Περίμενε, Κύριε, μέχρι αύριο και τότε τελείωσε την".
"Α, όχι!", είπε ο Θεός. "Είμαι τόσο κοντά στο να τελειώσω αυτό το δημιούργημα που το ΄χω μέσα στην καρδιά μου, ώστε δεν μπορώ να σταματήσω. Θα το ονομάσω "Γυναίκα". Θα γιατρεύει τον εαυτό της όταν αρρωσταίνει και θα μπορεί να εργάζεται 18 ώρες την ημέρα".
Ο Άγγελος πλησίασε πιο κοντά και άγγιξε τη Γυναίκα. "Μα την έχεις κάνει πολύ τρυφερή, Κύριε!". "Είναι τρυφερή", είπε ο Θεός, "αλλά την έχω κάνει και πολύ ανθεκτική. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει."
"Μπορεί να σκέφτεται?", ρώτησε ο άγγελος.
"Όχι μόνο μπορεί να σκέφτεται, αλλά μπορεί να σκέφτεται πρακτικά και λογικά, να διαχειρίζεται πολλά διαφορετικά πράγματα".


     Ο άγγελος άγγιξε το μάγουλο της Γυναίκας: "Κύριε, μοιάζει σαν αυτό το δημιούργημά σου να στάζει κάτι!"
"Δεν στάζει... είναι ένα δάκρυ", διόρθωσε ο Θεός τον άγγελο. "Και σε τι χρειάζεται?", ρώτησε τον Θεό ο άγγελος.
"Τα δάκρυα είναι ο τρόπος της να εκφράζει τη λύπη της, τις αμφιβολίες της, την αγάπη της, τη μοναξιά της, τα βάσανά της και την αξιοπρέπειά της".
Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση στον άγγελο: "Κύριε, είσαι μεγαλοφυία! Σκέφτηκες τα πάντα! Η Γυναίκα είναι πραγματικά έξοχη!"

"Ναι, πράγματι είναι", είπε ο Θεός. "Η Γυναίκα έχει δυνάμεις που εντυπωσιάζουν τον άνδρα. Μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να αντέχει βαριά φορτία. Αντέχει χαρά, αγάπη και γνώμες. Χαμογελάει όταν έχει ανάγκη να ουρλιάξει. Τραγουδάει, όταν νοιώθει την ανάγκη να κλάψει. Κλαίει, όταν είναι χαρούμενη και γελάει, όταν φοβάται. Μάχεται γι΄αυτό που πιστεύει. Αντιστέκεται στην αδικία. δεν δέχεται το "όχι" σαν απάντηση, όταν μπορεί να δει καλύτερη λύση. Δίνει όλο της τον εαυτό, ώστε η οικογένειά της να θριαμβεύσει. Παίρνει μια φίλη της ή ένα φίλο της μαζί στο γιατρό, όταν φοβάται. Η αγάπη της είναι άνευ όρων. Κλαίει, όταν τα παιδιά της πετυχαίνουν. Είναι χαρούμενη, όταν οι φίλοι της τα καταφέρνουν. Χαίρεται, όταν μαθαίνει για μια γέννα. Η καρδιά της ραγίζει, όταν ένας συγγενής ή φίλος πεθαίνει, αλλά βρίσκει τη δύναμη να συνεχίζει στην ζωή. Ξέρει ότι ένα φιλί κι ένα χάδι μπορούν να θεραπεύσουν μια ραγισμένη καρδιά.
     Υπάρχει, μόνο, ένα πρόβλημα μ΄αυτήν: Ξεχνάει τι αξίζει....     Αν δεν έχετε ακούσει ή διαβάσει ποτέ μέχρι τώρα, για τον "Οδηγό της Καλής Νοικοκυράς", που μας μεταφέρει στη δεκαετία του ΄50, ρίξτε μια ματιά σε όσα ακολουθούν... για να γελάσετε με την καρδιά σας!!

     "Ο Οδηγός της Καλής Νοικοκυράς".

 •  Το φαγητό να είναι πάντα έτοιμο. Να προγραμματίζετε από την προηγούμενη μέρα, ώστε όταν επιστρέφει στο σπίτι να βρίσκει έτοιμο ένα νόστιμο γεύμα. Έτσι του δείχνετε ότι τον σκεφτόσασταν και ότι σας νοιάζει να τον φροντίζετε. Οι περισσότεροι σύζυγοι πεθαίνουν της πείνας όταν επιστρέφουν στο σπίτι και η προοπτική ενός καλού γεύματος είναι μεγάλη υπόθεση για αυτούς.
 •   Προετοιμαστείτε πριν την άφιξη. Ξαπλώστε ένα τεταρτάκι για να συνέλθετε λιγάκι και να είστε φρέσκια όταν μπει μέσα. Φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, βάλτε ένα ωραίο πιαστράκι στα μαλλιά σας και γενικώς δείξτε δροσερή. Μην ξεχνάτε ότι ο σύζυγός σας πέρασε όλη τη μέρα δουλεύοντας.
 •   Προσπαθήστε να είστε ευχάριστη και ενδιαφέρουσα για χάρη του. Η βαρετή μέρα στη δουλειά χρειάζεται ένα πιο αναζωογονητικό φινάλε και ένα από τα καθήκοντά σας είναι να του το παρέχετε.
 •   Συμμαζέψτε το σπίτι και λίγο πριν έρθει, κάντε μια βόλτα στο σπίτι να δείτε αν όλα είναι στη θέση τους – μην αφήνετε πεταμένα πράγματα δεξιά κι αριστερά. Περάστε τις επιφάνειες με ένα πανί για να μην έχουν επάνω σκόνες.
 •   Τα κρύα βράδια του χειμώνα, φροντίστε να έχετε αναμμένο το τζάκι για να μπορέσει να κάτσει λίγο δίπλα του και να χαλαρώσει. Τότε ο σύζυγός σας θα νοιώσει ότι επέστρεψε σε έναν παράδεισο τάξης και ηρεμίας, και αυτό θα σας κάνει και εσάς να νοιώσετε καλύτερα. Όπως και να’χει, το να φροντίζετε την άνεσή του με κάθε τρόπο θα δώσει και σε εσάς τις ίδιες τεράστια ικανοποίηση.
 •   Εξαλείψτε κάθε θόρυβο. Μην έχετε πλυντήρια, στεγνωτήρια ή σκούπες αναμμένα. Φροντίστε τα παιδιά να είναι ήσυχα.
 •   Να χαρείτε όταν τον δείτε.
 •   Καλωσορίστε τον με ένα πλατύ χαμόγελο και δείξτε ότι στ΄ αλήθεια σας αρέσει να τον ευχαριστείτε.
 •   Να τον ακούτε. Μπορεί να έχετε χίλια δύο σημαντικά πράγματα να του πείτε, αλλά όχι όταν μπαίνει στο σπίτι, δεν είναι αυτή η σωστή ώρα. Αφήστε τον να μιλήσει αυτός – αυτά που έχει εκείνος να κουβεντιάσει είναι πάντα πιο σημαντικά από τα δικά σας.
 •   Μην τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
 •   Μην παραπονεθείτε αν αργήσει να επιστρέψει, ακόμα κι αν μείνει έξω όλη νύχτα. Δεν είναι και σπουδαίο παράπτωμα, αν σκεφτείτε τι τραβάει στη δουλειά κάθε μέρα.
 •   Κάντε τον να νοιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει στην πολυθρόνα ή ακόμη και να ξαπλώσει λίγο στην κρεβατοκάμαρα. Έχετέ του έτοιμο ένα ζεστό ρόφημα ή ένα αναψυκτικό.
 •   Φτιάξτε του τα μαξιλάρια και προσφερθείτε να του βγάλετε τα παπούτσια. Να μιλάτε με τρυφερή και χαμηλή φωνή, μην φωνάζετε.
 •   Μην του κάνετε ερωτήσεις για το τι έκανε και μην αμφισβητείτε την κρίση ή την ακεραιότητά του σαν άνθρωπο. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού και ότι με αυτή του την ιδιότητα θα επιλέγει πάντα το σωστό και το δίκαιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητείται... Η καλή σύζυγος ξέρει πάντοτε τη θέση της.
    Χρόνια πολλά, φίλες μου, για όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι μονάχα για τη σημερινή!     Υ.Γ. Σας παραθέτω εδώ και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: "Η Γυναίκα φτιάχτηκε από τα πλευρά του Άνδρα.... Όχι από τα πόδια για να την πατάει... Όχι από το κεφάλι, για να είναι ανώτερη... Από τα πλευρά, για να είναι ίση...  Κάτω από το μπράτσο, για να προστατεύεται... Δίπλα από την καρδιά, για να την αγαπάνε..."

14 σχόλια :

 1. ;-)
  Αγκαλίτσα και φιλάκι!
  Και μην ξεχνάς ποτέ... τί αξίζεις!!!
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από την στιγμή που το συζητάμε είμαστε σε καλό δρόμο αλοίμονο σε αυτές που παίρνουν άριστα στον οδηγό καλής νοικοκυράς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια μας πολλά.
  Αξίζουμε πολλά και καλό είναι να μην το ξεχνάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ποτέ τι αξίζουμε!!
  Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ ωραία η πρώτη ιστορία!
  Και το βιντεάκι πολύ αστείο.
  Να είσαι καλά!!!
  Χρόνια σου πολλά ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. υπεροχο αφιερωμα ! χρονια μας πολλα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τίποτα και κανείς δεν μου αλλάζει γνώμη! Είμαστε ότι πιο τέλειο έχει φτιάξει ο Κύριος!!! Χρόνια μας πολλά!!!! Καλή εβδομάδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η γυναίκα είναι πηγή ζωής αυτό τα λέει όλα .Καλή εβδομάδα να έχεις, με υγεία .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η γυναίκα αξίζει πολλά , μπροστάρισα στα εύκολα μα και στα δύσκολα της ζωής . Και αν κάποιοι την απαξιώνουν , δικό τος θέμα .
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Xρόνια μας πολλά!Να είμαστε υγειείς για να μας χαίρονται και να θαυμάζουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το πρώτο μέρος της ανάρτησης, απλά συγκλονιστικό!!! Μαριάννα, "κέντησες"! Μη ξεχνάς πόσα πολλά αξίζεις!!
  Καλή εβδομάδα να'χεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. καλημερα!
  καλως σε βρηκα!
  θα χαρω αν με επισκεφτεις κ εσυ!
  να εισαι καλα ευχομαι!
  καλη εβδομαδα να εχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πολύ γλυκιά ,όμορφη και πάνω απ'όλα αληθινή ανάρτηση. Κρατάω το υστερόγραφό σου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μπορεί να μου έβγαλε την ψυχή ο blogger κι εδώ που δε με άφηνε να μπω, αλλά απόλαυσα κάθε λέξη!

  Ονειρεμένο μου θηλυκό να ζήσεις χίλια χρόνια!

  Πολλή αγάπη και φιλάκια σου στέλνω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.