9 Αυγούστου 2013

Σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης να κυνηγώ θαλάσσιους ανεμόμυλους.

   
     Λατρεύω τα βιβλία! Λατρεύω ακόμα και το άρωμα της τυπωμένης μελάνης τους! Είμαι ένας "αναγνώστης", από την παιδική μου ηλικία, με όλη τη σημασία της λέξης, που πραγματικά...καταβροχθίζει το περιεχόμενό τους! Έχω περάσει και συνεχίζω να περνάω, αρκετό -έως πολύ- χρόνο μαζί τους. Αρκετές φορές έχω θυσιάσει τον ύπνο μου, προκειμένου να τελειώσω την ανάγνωση ενός συγκεκριμένου βιβλίου.

     Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει οδηγός μας.... Να μας βοηθήσει να βρούμε λύση, όταν αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία. Ένα κωμικού περιεχομένου βιβλίο θα μας δώσει χαρά, σε στιγμές που θα είμαστε λυπημένοι. Ένα βιβλίο μπορεί να μας ταξιδέψει, να μας συντροφεύσει, να μας μυήσει, να μας ξεκουράσει, να μας διδάξει, να μας πληροφορήσει, να μας ξεναγήσει... Ένα καλό βιβλίο είναι ένας καλός φίλος.

      Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν χιλιάδες βιβλία τα οποία δεν θα ξαναδιαβαστούν. Ποτέ. Και αυτό είναι γεγονός, όσο βιβλιόφιλος κι αν είναι κάποιος. Πόσες φορές δεν έχουμε συναντήσει όλοι μας πεταμένα, ή έστω εγκαταλελειμένα βιβλία, δίπλα σε κάδους απορριμάτων? Από παλιές εγκυκλοπαίδειες μέχρι...τηλεφωνικούς καταλόγους.

      Η τεχνική του διπλώματος των σελίδων ενός βιβλίου που δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσεις, πέρα του ότι είναι μια μορφή ανακύκλωσης για το ίδιο το βιβλίο, αποτελεί και μια μορφή Τέχνης με εντυπωσιακά αποτελέσματα! Ένα είδος...origami για βιβλία, κατά το οποίο ξεκινάς να διπλώνεις τις σελίδες μ΄έναν συγκεκριμένο τρόπο...

 


      Με καλοκαιρινή διάθεση και με μεγάλη περιέργεια για τη συγκεκριμένη τεχνική, σας παρουσιάζω την πρώτη μου δημιουργία. Εύκολη στην κατασκευή της, διασκεδαστική και ιδιαίτερα χρηστική, αφού πέρα από τη διακοσμητική της χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βιβλιοστάτης.

 

     " Ή, ακόμα και για την τοποθέτηση και οργάνωση των επαγγελματικών καρτών πάνω σ΄ένα γραφείο...", κάνω μια δεύτερη σκέψη.

       Τι λέτε? Δεν αξίζει τον κόπο να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα βιβλία μας? Κατά περιόδους, σας υπόσχομαι ν΄ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δημιουργίες και θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη να έβλεπα και τα δικά σας αποτελέσματα, αν αποφασίσετε ν΄ασχοληθείτε.

       Παρεάκια μου αγαπημένα, σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, όπου κι αν βρίσκεστε, ό,τι κι αν κάνετε! Να περνάτε όμορφα και να ζείτε τις στιγμές...

       Υ.Γ. Έβγαλα φωτογραφίες - εκ των υστέρων- χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο βιβλίο που περιμένει...υπομονετικά τη σειρά του να ανακυκλωθεί, για να σας λύσω τις όποιες απορίες σχετικά με τον τρόπο που διπλώθηκαν οι σελίδες, για να σχηματίσουν τον ανεμόμυλο. Ελπίζω να σας βοηθήσουν... Ξεκινάτε από το εξώφυλλο και προχωρώντας με την ίδια διαδικασία, ολοκληρώνεται με το δίπλωμα του οπισθόφυλλου. Στο τέλος, κόλλησα με ατλακόλ εξώφυλλο και οπισθόφυλλο μαζί... Για τη συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ένα βιβλίο 340 σελίδων.

       Συγχωρέστε μου την...άγνοια σχετικά με τη δημιουργία videos (step to step). Που θα μου πάει, όμως...? Κάποια στιγμή θα το μάθω κι αυτό!

17 σχόλια :

  1. Ονειροπαρμένε μου Δον Κιχώτη του βιβλίου, τι όμορφο πράγμα έκανες πάλι με τόσο απλά υλικά,απλά με καλπάζουσα φαντασία!!!
    Εφερες αεράκι δροσερό στον καύσωνα εκτός κι εντός...
    Φιλιά πολλά μικρό μου και ζήτα συγγνώμη εκ μέρους μου του μικρού γόη που βγήκα απο λόγο,ανωτέρα βία πές του κι ο,τι καταλάβει,κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όνειρο θερινής νύχτας",Δον,η δημιουργία!
    Φιλιά κτμτρ,σα θρόϊσμα σελίδων από χαρτί ματ,κιτρινισμένο και πολυκαιρινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ!!
    ΜΟΝΟ ΑΡΛΕΚΙΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!
    ΕΓΙΝΕ ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΟΥ!!!!
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Λατρεύω τα βιβλία! Λατρεύω ακόμα και το άρωμα της τυπωμένης μελάνης τους!"

    Δικιά μου είσαι!!
    Επειδή όμως δε μπορείς να μας ανοίγεις την όρεξη και μετά να την κάνεις με ελαφριά παρακαλούμε πολύ για ένα βιντεάκι που θα δείχνει πως το έκανες step by step.

    Φιλιά και καλά να περνάς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααααα....... πολύ εντυπωσιακή τεχνική!!!! Ήξερα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά κι' αυτό είναι υπέροχο!!!! Δείξε μας πώς διπλώνεις τα φύλλα.... αν και με λίγη παρατήρηση ίσως "βγαίνει"!!!!!
    Καλή σου μέρα και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστικόοοο!
    Πριν από ένα δευτερόλεπτο σκεφτόμουν τα βιβλία και πόσο τ'αγαπάω. Τα αγοράζω και μόνο για τον τίτλο τους και τα φυλάω για να τα διαβάσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο (όταν μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια μου) Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ιδέα!Τα βιβλιά τα αγαπώ οπότε καταλαβαίνω ακριβώς τι λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό αποτέλεσμα!! Απίθανος ο ανεμόμυλος!! Πολυαγαπημένα τα βιβλία! Νομίζω ότι δύσκολα θα τα αποχωριζόμουνα, έστω και δίνοντάς τους αυτή την δεύτερη ευκαιρία !!
    Υπάρχουν βέβαια και κάποια βιβλία των παιδιών που απλά "πιάνουν" χώρο!! Οπότε είναι μια πολύ καλός τρόπος ανακύκλωσης, και μάλιστα ..σπιτικής!!!!
    Να'σαι καλά, Μαριάννα, να περνάς ακόμη καλύτερα!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφος έγινε, αλλά επειδή τα βιβλία με βοηθούν να περνάω στον ΟΝΕΙΡΟΚΟΣΜΟ δεν θα τα θυσίαζα με τίποτα. Περιοδικά όμως ευχαρίστως...
    Να περνάς καλά
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ ωραία ιδέα....βέβαια κρίμα το βιβλίο... :)
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ονειρεμένο μου είναι πανέμορφο το αποτέλεσμα! Δε φαντάζεσαι πόση ώρα χαζεύω τον υπέροχο ανεμόμυλο!

    Να περνάς καλά, φιλάκια πολλά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρνούμαι να σχολιάσω: Απλά ΧΑΖΕΥΩ το ΑΠΙΘΑΝΟ αποτέλεσμά σου!!!
    WOW!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά!!!
    Να περνάς όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ομορφο!!!!Θαυμαω την υπομονη σου για να κατσεις να το φτιαξεις!!!Μπραβο μπραβο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη κατασκευή,μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς σας βρήκα...Και γω αγαπώ τα βιβλία και το διάβασμα.. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου και η ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.