22 Δεκεμβρίου 2011

Με Αγάπη....

      Σ΄ ένα καταπληκτικό βιβλίο του, με τίτλο " Η αγάπη" , ο  Λέο Μπουσκάλια εξετάζει το φαινόμενο της αγάπης σε σχέση με την καθημερινή ανθρώπινη ζωή. Ο ίδιος επιμένει, ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένας δρόμος ή μια φιλοσοφία, αλλά η ίδια η συμμετοχή στην καθημερινή ροή της ζωής. Κι αν τον ακούσουμε προσεκτικότερα, θα μας πει:
  • "Η αγάπη είναι σαν τον καθρέφτη. Όταν αγαπάς κάποιον γίνεσαι ο δικός του καθρέφτης κι αυτός γίνεται ο δικός σου".


  • "Η πραγματική αγάπη πάντοτε δημιουργεί, ποτέ δεν καταστρέφει".

  • "Η αγάπη έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της. Αν κλείσεις την αγκαλιά σου γύρω από την αγάπη, θ΄ανακαλύψεις ότι σου έμεινε να αγκαλιάζεις μόνο τον εαυτό σου".  


  • "Όταν αγαπάς, παύεις να βρίσκεσαι στο έλεος ανεξέλεγκτων δυνάμεων, γίνεσαι εσύ ο ίδιος μια πανίσχυρη δύναμη".


  • "Η αγάπη απονέμεται πάντα σαν δώρο, ελεύθερα, πρόθυμα, απροσδόκητα. Προσφέρεται ακόμα και όταν οι άλλοι δεν την αναγνωρίζουν και δεν την εκτιμούν. Δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουν, αγαπάμε γιατί έτσι νιώθουμε...".
       Η Ρένα, η Μαρία και η Κική σε μια τρυφερή σκέψη γενναιοδωρίας στη εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, ήρθαν να πρωτοτυπήσουν για άλλη μια φορά και να μας παρακινήσουν για μία ανταλλαγή δώρων. Ένα δαχτυλίδι από αλπακά και κορνεόλη - μια ποικιλία Χαλκηδόνιου (χαλαζία), χαρακτηριζόμενη και ως "Πέτρα του πάθους" , η οποία ενεργοποιεί το φυσικό, το συναισθηματικό και  νοητικό εαυτό μας και δίνει καλή αυτοσυγκέντρωση, ανοίγει την καρδιά μας, φέρνει χαρά, κοινωνικότητα και ζεστασιά - και ένα ζευγάρι κρίκοι για τις πετσέτες του γιορτινού τραπεζιού είναι τα δικά μου δώρα, φτιαγμένα με πολύ αγάπη....

     Υ.Γ.  Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι η - κατ΄ εξοχήν - γιορτή της αγάπης, ας μην ξεχνάμε:  " Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί. Η αγάπη δεν φθονεί. Η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν. Δεν χαίρει εις την αδικίαν συγχαίρει, δε, εις την αλήθειαν (.....). Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομονεύει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει...."

                                                              Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή (κεφ. 13, παρ. 4-13).

9 σχόλια :

  1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!
    ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα κοριτσι το τελειωσες σωστα..νασαι καλα..ευχαριστουμε για το παρον σου..τελοια τα δωρα σου..πολλα χιονισμενα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπημένο μου ονειράκι είσαι ενα πλάσμα τόσο ξεχωριστό και όμορφο, αυτό φαίνεται μέσα απο τις δημιουργίες σου και μέσα απο οσα νοιώθεις και θέλεις να εκφράσεις είτε με δικά σου λόγια είτε με λόγια αλλων που επιλέγεις.Σε εκτιμώ σε θαυμάζω και...σ αγαπώ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ποιό απ όσα διάβασα δεν ταυτίστηκα (λίίίγο περισσότερο με το τελευταίο Μπουσκάλια), με ποιό δε συμφώνησα ;(και ποιά είμαι εγω που θα διαφωνήσω με λόγια μεγάλων ανδρών;)
    ΟΛΑ έξυπνα και σοφά επιλεγμένα να συνοδεύσουν ένα μοναδικό δώρο για μια Μεγάλη Γιορτή!
    Τα σέβη μου Μεγαλειοτάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κοσμήματα σου παρέα με τα λόγια του Μπουσκαλια δείχνουν απλά υπέροχα!!!!

    Καλές Γιορτές!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνφωνώ και επ αυξάνω με ότι έχεις αναρτήσει...και έχει σχέση με την αγάπη...είναι το ωραιότερο συναισθημα και όποιος το νιώθει ειναι πλήρης!!!!!! και τί όμορφα που τα λέει η επιστολή Α πρός Κορινθιους!!!
    σου ευχωμαι να περασεις καλές γιορτές και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! με αγάπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρονια πολλα με υγεια,αγαπη και αισιοδοξια
    Misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Rena, Μαρία, Νασουλίνι, Χαρά, Tzeni, Ρούλα, Misirlou & Maria... σας εύχομαι από καρδιάς της γέννησης τ' αστέρι, χρόνια πολλά...χρόνια καλά, στο σπίτι σας να φέρει...!!! Να είστε και να περνάτε όμορφα με τους ανθρώπους που αγαπάτε...Καλά Χριστούγεννα!!! ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mαριάννα μου, σήμερα σου ταχυδρόμησα το δωράκι ανταλλαγής μας!!!καλοφόρετα γλυκιά μου!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.