4 Νοεμβρίου 2011

Το σημάδι του Σκορπιού.

     Ο Σκορπιός είναι ο 8ος ζωδιακός του ζωδιακού κύκλου. Το πιο λαμπρό του άστρο ονομάζεται Αντάρτης. Ο Αντάρτης βρίσκεται στο μέσο του σώματός του, γι’ αυτό στην αρχαιότητα - αλλά και σήμερα - ονομάζεται  «Καρδιά του Σκορπιού». Είναι ένας κόκκινος υπεργίγαντας, 733 φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο.

     Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Σκορπιός είναι το ζώο που, κατά την διαταγή του Απόλλωνα ή της Γης, σκότωσε το γίγαντα κυνηγό Ωρίων. Ο θεός Απόλλωνας έστειλε το θανατηφόρο Σκορπιό εναντίον του Ωρίωνα, για να μην ενωθεί ερωτικά - θνητός αυτός - με την αθάνατη θεά Αρτέμιδα.
Μία άλλη εκδοχή του μύθου υποστηρίζει πως, η Γη έστειλε τον Σκορπιό εναντίον του Ωρίωνα, για να τον τιμωρήσει για την καυχησιά του. Πραγματικά, ο μυθικός κυνηγός είχε προσβάλει την Γη, αφού συνέχεια δήλωνε ότι κανένα γήινο ζώο δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα βέλη του. Άλλη, πάλι, παραλλαγή αναφέρει, ότι η ίδια η Αρτέμιδα διέταξε το Σκορπιό να σκοτώσει τον Ωρίωνα, γιατί αποπειράθηκε να τη βιάσει, ή γιατί θα της τον έκλεβε για την ομορφιά του και την ανδρεία του η Ηώ, ή η Ήρα. Τελικά, ο Σκορπιός και ο Ωρίωνας αλληλοεξοντώθηκαν. Και ο Δίας, αφού τους έκανε αστερισμούς, διέταξε να ανατέλλει ο ένας τη στιγμή που δύει ο άλλος.

      Όσον αφορά τους αρχαίους αστρολόγους, ο θανατηφόρος Σκορπιός ήταν το ζώδιο της ταραχής και του θανάτου, μιας και ήταν συνδεδεμένος με το φόνο του Ωρίωνα. Ο τεράστιος Σκορπιός συμβολίζει επίσης, το μυθολογικό ζώο που έγινε αιτία της κατακεραύνωσης του Φαέθοντα από το Δία. Μόλις ο Φαέθοντας, που οδηγούσε το άρμα του Φοίβου- Ήλιου είδε τον φοβερό Σκορπιό στον ουρανό, ταράχτηκε τόσο πολύ, ώστε έχασε την ψυχραιμία του και εγκατέλειψε τα ηνία του άρματος του πατέρα του.  Επακολούθησε το αφήνιασμα των άλογων, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνει ο Ήλιος, απειλώντας με καταστροφή τη Γη. Ο Δίας για να σώσει  τη Γη, τιμώρησε σκληρά τον άπειρο Φαέθοντα για την απερισκεψία του. Τον κατακεραύνωσε και έτσι αυτός βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας νεκρός στις όχθες του Ηριδανού ποταμού, στα νερά του οποίου βυθίζεται συνεχώς ο πιστός του φίλος Κύκνος....
  • Τ΄αγαπημένα μου αλουμινένια κουτάκια έκαναν και πάλι το θαύμα τους.......!!!  Ή, αλλιώς, η μεταμόρφωση ενός μικρού, χάρτινου κουτιού....( στη φωτογραφία, κλειστό και ανοιχτό ).

 

17 σχόλια :

  1. Τα κουτάκια είναι πολύ ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο μια αυθεντικη σκορπιος θα μπορουσε να συνδεσει στην ιδια αναρτηση μυθολογια-αστρολογια-δημιουργια!!!
    σε φιλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη... Το σχέδιο του σκορπιού το έβγαλες μόνη σου; Όπως και να έχει... ουαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικό κουτί!!!! Φανταστικό και το blog σου!!! Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το σχέδιο του σκορπιού, τι να πω... Μπράβο!!! Να έχεις ένα τέλειο Σ.Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεπαρμένη απο τον πλούτο των γνώσεων έπρεπε να διαβάσω το σχόλιο της Μαριάννας για να ξαναγυρίσω στο κουτί και να διαπιστώσω οτι το στρουφουλιδωτό δεν είναι στρουμφάκι αλλά σκορπιός!!!
    ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!Τόχω ξαναπεί;,ε, άλλη μία βλάπτει;
    Και μη μου πες (οχι πες μου,μη το πάρεις τοις μετρητοίς) οτι το χάρτινο κουτάκι το έκανες πλεκτό με αλουμινοκομμάτια;... δε θα ξαναπατήσω(απο ντροπή)
    Φιλιά Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Μαζί...KaPa, το συγκεκριμμένο κουτάκι, αν και μικρό, είχε πολύ δουλειά. Ωστόσο, το διασκέδασα! Χαίρομαι αν το θεωρείς ιδιαίτερο!!!

    * apinkdreamer, φαίνεται πως στην περίπτωσή μας, ο νόμος της Φυσικής: "τα ετερώνυμα έλκονται..", πάει περίπατο! Τα ομώνυμα έλκονται...και καταλαβαίνονται!! Φιλιά!

    * Marianna μου, το σχέδιο το έβγαλα και το ολοκλήρωσα εγώ...copyright by onirokosmos, δηλαδή...χαχαχα. Πέτυχα να σε εκπλήξω? Εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο Σ/Κ!!

    * Aigli, καλώς ήλθες!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λογάκια!!

    * Kiki, σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!! Ένα ονειρεμένο Σ/Κ εύχομαι κι εγώ για ΄σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΡΗΣΚΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ!!!!!!
    ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά, γελάω...μέχρι δακρύων κάθε φορά με τα σχόλιά σου (το αντίθετο, βέβαια, θα ήταν..ανησυχητικό!!!!). Καταλαβαίνω, πως μερικές φορές οι φωτογραφίες μου δεν είναι και για το.. National Geographic, αλλά βρε φιλενάδα, θα έκανα ολόκληρη παρουσίαση για τον Σκορπιό για να παρουσιάσω...ένα στρουμφάκι!!!!!χαχαχαχαχαχαχα!!!! σίγουρα με δουλεύεις!!!! Και για να περάσω στο δια ταύτα και να σου λύσω την απορία, ω...ναι! το κουτί είναι πλεκτό από αλουμινολωρίδες!! (Αν δεν βαριέσαι, ρίξε μια ματιά σε παλαιότερη ανάρτηση -"I recycle...you?", στο side bar - να δεις και ένα μεγαλύτερο). Άσε τις ντροπές κατά μέρος (τι να πω κι εγώ, όταν σ΄επισκέπτομαι!)και εννοείται ότι...θα ξαναπατήσεις!!!!! Αλλιώς...μαύρος σκορπιός που σ΄ έφαγε!!!!!!! Σου εύχομαι ένα πολύ αγαπησιάρικο και ονειρικό Σ/Κ!!!! Φιλιάάάάά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mary's craft, νυχτοπούλι κι εσύ, γειτονάκι??? Και βέβαια διαβασμένη...να μην ξέρουμε τι μας γίνεται?? Πόσο χαίρομαι που σου αρέσει το σκορπιουδάκι μου! Καλή σου νύχτα και ένα υπέροχο Σ/Κ και για ΄σένα! Πολλά-πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πραγματικά πολύ προτότυπο! Θαυμάζω την σκέψη σου! Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι επίσης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός ο τρόπος να ανακυκλώνεις τα αλουμινοκουτάκια είναι φοβερός!! Όσο για την εισαγωγή στο θέμα τι να πω η γνώση επί διαφόρων θεμάτων είναι από τα καλά χαρακτηριστικά των σκορπιών!! Κάτι ξέρω και εγώ!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ονειράκι μου γειά σου!!!Πλούσια ανάρτηση βλέπω σήμερα έχω κι εγώ ένα σκορπιδάκι στη ζωή μου την μικρή μου και ξέρω πως είναι....!!!!Το κουτάκι σου με εντυπωσίασε τρομερά όπως και ο αλουμινοσκορπιός θέλει πολύ τέχνη για να γίνει, πραγματικά σε θαυμάζω!!!!!πολλά φιλάκια και καλή κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω κι εσένα!Ωραίο blog, ωραίες δημιουργίες!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KAΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΜΙΑ ΜΑΣ!!!!
    ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΟΝΕΙΡΟ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίθανο!καταπληκτικό!!!!!!Μου αρέσει πάρα πολύ!!!
    Αλλά και το κουτάκι από ανακύκλωση αλουμινοκουτίων!!!Εύγε!Εύγε!!!!
    Καλή εβδομάδα γλυκέ μου ονειρόκοσμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελα που σου χω ένα κέρασμα,μήπως πιωμένη με δεις μ άλλο μάτι...σοβαρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Εάν μπορείς να τ΄ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.